Klein geluk

Naast klein leed is er ook zoiets als klein geluk, dat dan staat voor dat gevoel van dat ene moment als alles op zijn plek valt, als het even echt meezit, maar dat ook weer niet zo veelomvattend en ingrijpend is dat de wereld er door op zijn kop wordt gezet. Voor die paar tellen is het wel lekker om het te ondergaan. Maar het is zaak om er alert op te zijn en het besef te hebben dat het er opeens is, maar weer even snel verdwenen kan zijn. Omdat de vluchtigheid juist dat klein geluk kenmerkt, waarvan het bijbehorend gevoel bewust te ervaren niettemin meer dan waard is, werd ik vanochtend ook weer eens gewaar. Het zat mij ongevraagd eens mee in wat dagdagelijkse bezigheden waaronder ik het onderhoud van mijn tuin ook schaar. Zoals het knippen van hagen. Waarvan het totaal oppervlak bij mij toch te groot is om dat in één keer te kunnen doen. Dus zit er niets anders op dan om die klus in delen aan te pakken. En dat betekende bijvoorbeeld dat ik vanochtend de taxushaag langs mijn oprit terug ging snoeien. Een aardig karwei omdat hij twee meter hoog en zeker tien meter lang is.

Wat toch zo’n anderhalf uur in beslag neemt, van voorbereiding tot en met het wegleggen van de snoeischaar. Het liep allemaal gezwind bij een aangename temperatuur zonder al te veel wind, waardoor het opruimen van alle snoeisel ook voorspoedig ging. Zonder op of om te kijken, laat staan op het weer en de wolken te letten, maakte ik het karwei af, ruimde alle gerei en afval op om nog even tevreden en welgedaan naar het resultaat van mijn aktiviteiten van de anderhalf uur daarvoor te kijken, toen ik merkte dat er vuiltjes aan de lucht verschenen, die in no time ontaardden in een zware regenbui. Ik kon bijtijds naar binnen vluchten en het droog houden om vervolgens te konstateren dat ik dus alle geluk had gehad dat ik die klus exact op tijd had geklaard. Dan haal je opgelucht adem, blij dat het werk is geklaard. Dat gevoegd bij het besef van de meevaller van dat moment deed dat gevoel van klein geluk ontstaan dat mij vandaag ten deel viel en dat welbeschouwd de krent in de pap vormt, als het leven daar tenminste mee vergeleken mag worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Klein geluk

  1. sjoerd zegt:

    Haha, ik zal zaterdag het resultaat eens bekijken…

  2. Dhyan zegt:

    Ik deed precies hetzelfde, zei het aan de achterkant, even breed en even hoog en die regenbui kwam precies op tijd als welkome beloning voor de planten het weer eens te hebben doorstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s