Verzuchting

Het is nog veel te vroeg om tot een definitief oordeel te komen. Maar een voorlopige konklusie na de eerste etappe van de Tour is alleszins op zijn plaats. En die is toch echt niet mals voor al die Nederlandse renners, die vermeende toppers met name, die zich gisteren nota bene op hun eigen terrein, in de Hollandse polders, met Hollandse winden en regenbuien en op de Zuidhollandse en Zeeuwse eilanden, compleet zoek lieten rijden. Omdat ze op één na, namelijk die Maastrichtenaar die Dumoulin heet, zaten te maffen en waarschijnlijk dachten dat het allemaal niet zo’n vaart liep. Ze weten nu beter nadat ze een lesje waaierrijden hebben gekregen van wat Spanjaarden, Duitsers, Engelsen en een loslopende Zwitser. En ze komen er niet omheen, Kelderman, Poels, Kruijswijk, ten Dam, Gesink, Mollema en de verdere rest, ze zijn gisteren een voor een gewogen en gewoon te licht bevonden. 

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Verzuchting

  1. Mack zegt:

    Op zich was het mooi geweest als de Nederlanders hier hun slag hadden geslagen, maar we zijn niet allemaal Zeeuwen. Bovendien kunnen ze het in de bergen weer goed maken en de rijders uit Zwitserland een lesje geven in omhoog trappen.

  2. sjoerd zegt:

    Die Dumoulin van jou is reeds verheven tot het lachertje van de tour…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s