Nieuws uit de marge

Weer of geen weer, warm of niet warm, merkwaardige nieuwsfeiten blijven zich voordoen en trekken zich van geen enkele weersomstandigheid wat aan. Met als resultaat drie berichten uit de marge, van de Chinese, Russische en Duitse samenleving:

Een zojuist afgestudeerde Chinees heeft in de stad Chongqing zijn eigen kantoor gebouwd met behulp van 8500 lege bierflesjes. Li Rongjun is sinds januari bezig geweest met het realiseren van zijn werkplek die twee verdiepingen telt en 29 vierkante meter groot is. De muren van de ruimte zijn gemaakt van bierflesjes. Het kantoor bevindt zich in de oven van een verlaten tegelfabriek in een kleine wijk van de Chinese stad. In de buurt is het een heuse bezienswaardigheid. Vooral in het donker, wanneer het licht van de kamer door de flessen naar buiten schijnt, oogt het volgens de omwonenden spectaculair. Li studeerde af in wetenschap en techniek. Zijn creatie komt voort uit zijn ambitie om gebouwen te maken met een unieke en artistieke stijl.

Russen die zich ergeren aan de Westerse strafmaatregelen tegen hun land, kunnen hun ongenoegen daarover nu ook op het toilet duidelijk maken. Siberische zakenlieden hebben namelijk toiletpapier op de markt gebracht dat bedrukt is met de teksten van de sancties. Volgens een van de bedenkers zijn de toiletrollen bedoeld om het Westen duidelijk te maken dat de Russen geen respect kunnen opbrengen voor de economische sancties. Ook moet uit het wc-papier blijken dat de Siberische ondernemers het buitenlandbeleid van hun regering in Moskou steunen. Russen die met het wc-papier hun solidariteit met hun regering willen tonen, of de sancties op het toilet willen nalezen, moeten daarvoor wel diep in hun buidel tasten, Aan twee van die rollen hangt een prijskaartje van 990 roebel, wat gelijk staat aan circa 16 euro. Het product wordt geleverd in een verpakking met daarop de afbeeldingen van westerse leiders.

De Duitse douane heeft ruim 1,2 miljoen euro aan contant geld ontdekt in een rugtas met vuile was van een gehandicapte bejaarde die met de trein reisde van Luxemburg naar de nabijgelegen Duitse stad Trier. De 82 – jarige man die in een rolstoel zat en zijn 51 – jarige begeleider hadden tegenover de douane verklaard dat er niet meer dan 10.000 euro in die tas zat. Toen een van de douaniers de rugzak die aan de rolstoel hing, beetpakte, ging er een diefstalalarm af. Tussen de vuile was in de rugzak vond de douanier daarna al het geld. De bejaarde man verklaarde de eigenaar te zijn en zal dan ook een behoorlijk bedrag aan boetegeld aan de Duitse staat moeten afdragen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s