Van dit en dat en nog wat…

In het wekelijks rariteitenkabinet vandaag wat strooisels aan berichten die eigenlijk nog niet eens zo opvallend en merkwaardig zijn, afgezet tegen alle idioterie die hier meestal langs komt. Maar ze zijn wel het lezen waard omdat ze toch weer duidelijk anders van inhoud zijn dan wat gewoonlijk in de media passeert:

Een jongen die vorige week vrijdag vergeten was in te checken op het traject tussen Zwolle en Emmen, kon bij de conducteur kiezen tussen het betalen van een boete of tien keer opdrukken in de trein. Nabij Ommen werd de jongen gecontroleerd, waarna de conducteur met dat keuze voorstel kwam. De jongen koos voor het tien keer opdrukken. Een andere passagier die de uitvoering van de maatregel filmde, laat weten dat er een geweldige sfeer ontstond in de trein. “Ik vond het een goede aktie. De jongen ging daarna vrijuit.” Vervoerder Arriva laat weten de gebeurtenis nog te zullen bespreken met de conducteur. “Het leek er vriendelijk aan toe te gaan, maar we willen toch wel even weten wat er zich precies heeft afgespeeld.”

De tem ‘twerken’, welke staat voor seksueel provocerend dansen, is mogelijk al tweehonderd jaar oud. Het woord werd onlangs populair gemaakt door de Amerikaanse zangeres Miley Cyrus. Onderzoekers van de Oxford English Dictionary hebben de oorsprong van het woord uitgezocht, nu de term samen met vijfhonderd andere woorden aan het woordenboek is toegevoegd. In 1820 werd de term ‘twirk’ eerder gepubliceerd in het boek. Dat werd werd destijds omschreven als een ‘draaiende, kronkelende beweging’. In 1848 werd er vervolgens een werkwoord van gemaakt, waarna de vorm ‘twerk’ rond 1900 veelvuldig werd gebruikt. Een van de onderzoekers noemt de ontdekking erg spectaculair. Het woord zou sinds 1990 in verband worden gebracht met een vorm van dansen. Twerken wordt in de nieuwste editie van het woordenboek omschreven als ‘dansen op een seksuele en provocerende wijze met stotende bewegingen van de achterste en de heupen, in een lage,gehurkte positie’. Het woordenboek hanteert een strenge toelatingseis. Voordat nieuwe woorden worden toegelaten, moeten deze minstens tien jaar in gebruik zijn in het nieuws of in fictie. Naast twerken werden deze keer als nieuwe woorden toegelaten ‘e-sigaret’ en ‘twitterati’.

Een Amerikaan heeft ervoor gezorgd dat de piloten van de United Airlines – vlucht van Rome naar Chicago een tussenlanding hebben gemaakt in Noord-Ierland. De man werd boos omdat hij geen nootjes en crackers kreeg van het cabinepersoneel. Vijftien minuten na de start in Rome stond de 42 – jarige Amerikaan op uit zijn stoel terwijl de lampjes voor het dragen van de veiligheidsriemen nog brandden. Hij weigerde vervolgens ondanks herhaaldelijk aandringen van het cabinepersoneel te gaan zitten totdat hij de nootjes en crackers kreeg. Tien minuten later was het weer raak. Nu weigerde het personeel de man echter nootjes te serveren, waarop hij zich opnieuw ging misdragen. Daarbij blokkeerde hij gangpaden, haalde bagage uit de rekken en intimideerde hij cabinepersoneel en passagiers. De piloten zetten het toestel in Belfast aan de grond na 50.000 liter kerosine te hebben geloosd. De 282 passagiers moesten ongeveer 24 uur wachten totdat zij met een ander toestel verder konden vliegen naar hun bestemming. United Airlines schat de schade van het incident op ongeveer een half miljoen euro. De man is voorgeleid aan de rechter.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Van dit en dat en nog wat…

  1. sjoerd zegt:

    Ludiek toch, tien keer opdrukken… Dan heb je als conducteur pluspunten.

  2. Rob Alberts zegt:

    Hoeveel keer laten we de lastige man in Belfast opdrukken?

    Zonnige groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s