De Boer en de bijstanders

Ze zijn er gelukkig nog, de jongens van Jan de Wit en de mannen van stavast, die geen blad voor de mond nemen en gewoon zeggen waar het op staat. Met dien verstande dat dat dan wel gebeurt vanuit de comfortabele bureaustoel en met de ruggesteun van een meer dan modaal inkomen. Zo flink zijn dat soort boys wel als ze hun opinies en meningen over maatschappelijke misstanden laten horen, waarbij zij natuurlijk de moedigheid in eigen persoon zijn als zij met een wijd open mond en de rug gerecht al diegenen geselen die het minder goed getroffen hebben dan zij en daardoor ook niet het podium hebben om eens van zich te laten horen. Om dan bijvoorbeeld zo’n werkgeversvoorzitter als die Hans de Boer eens flink op zijn nummer te kunnen zetten, die met zijn werkelijk grote bek niet om een mening verlegen zit en zich daarbij met name botviert op de zwakkeren en kanslozen in onze samenleving. En zo’n vent heeft het ook nog bestaan om een aantal jaren terug met Ahmed Aboutaleb te wedijveren naar de functie van burgemeester van Rotterdam. Nog afgezien van het feit dat de Maasstad met zo’n ongeleid projectiel een ramp bespaard is gebleven, bewijst het tegelijkertijd dat die de Boer niet al te veel last heeft van een de boerzelfkritisch vermogen en zichzelf helemaal niet in de weg zit getuige zijn gebral van vanochtend in de Volkskrant.

Waarbij hij het half miljoen mensen in de bijstand op de korrel neemt, te kijk zet en gemakshalve veroordeelt. Hij, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO/NCW, dus een man die dichtbij de knoppen zit waar de samenleving mee wordt bestuurd, vindt namelijk dat honderduizenden mensen die in de bijstand zitten, aan de slag moeten. Mag. Om vervolgens het grootste deel van dat half miljoen ‘bijstanders’ onder wie veel hoogopgeleiden, in dat interview labbekakken en slappelingen te noemen. “Zij kunnen ook gewoon asperges steken in het zonnetje, met de radio aan. Wat is daar fout aan?”, vraagt de Boer zich af om vervolgens verder voor te stellen om de bijstand te verlagen om ervoor te zorgen dat mensen eerder op zoek gaan naar werk. Waarmee hij het bewijs levert dat werkgevend Nederland met deze man de slechtst mogelijke spreekbuis en representant heeft als hij er niet voor terugschrikt om met de botte bijl op een kansarme minderheid los te gaan. En dat is zestig jaar oud en heeft ook nog gestudeerd. Maar is blijkbaar niet echt goed wijs geworden en loopt ook nog los rond. Oppassen dus voor die de Boer, waarvan hier ook het portret zodat we allen precies weten wat voor een figuur we voor ons hebben.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De Boer en de bijstanders

 1. Emigrant zegt:

  Solliciteert deze man naar een ministerspost in het kabinet Prutte III?

 2. sjoerd zegt:

  De man moet eens in de spiegel kijken en daarna naar de kapper gaan…

 3. math zegt:

  Van dit soort lopen er nou eenmaal teveel rond en die worden ook nog van andermans geld betaald.

 4. hanneke zegt:

  VNO/NCW was met Wientjes een stuk beter af dan met deze onsympathieke figuur.
  ik had het plan erover te schrijven. je bent me voor.
  Hij biedt nu zijn excuses aan, de sukkel. Op zijn niveau moet je denken voor je iets zegt, niet erna. Het is gewoon wat hij ervan vindt, excuses of niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s