De ketelmuziek van Zijlstra

Voor wie net als VVD – leider Halbe Zijlstra ervan overtuigd is dat de stroom van vluchtelingen naar Europa slechts gestelpt kan worden door voor hen een opvang in de eigen regio te bewerkstelligen, kunnen misschien de onderstaande gegevens dienen die ik overigens heb ontleend aan NRC – correspondente Carolien Roelants. Ze hebben vooral betrekking op de Syrische vluchtelingen die een belangrijk deel uitmaken van die door Zijlstra zo gewraakte en gevreesde toestroom. Welnu, sinds in 2011 de opstand tegen president Bashar al-Assad uitbrak, zijn vier miljoen Syriërs hun land uit gevlucht. Vijfennegentig procent van hen bevindt zich in vijf landen: Turkije, Libanon, Irak, Jordanië en Egypte. Turkije telt er 1,59 miljoen en is daarmee het land met de meeste vluchtelingen ter wereld. Libanon daarentegen heeft de meeste vluchtelingen per inwoner: 232 per 1000 inwoners. Het gaat hier om officieel geregistreerde vluchtelingen; hulporganisaties gaan ervan uit dat er in al die opvanglanden gewoon nog meer vluchtelingen zijn. Dus hoezo opvang in de eigen regio? Want tegen deze achtergrond en in dit licht bezien maakt die Zijlstra gewoon over ketelmuziek, welke bestemd lijkt voor de Bühne en in feite gewoon boerenbedrog is.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De ketelmuziek van Zijlstra

  1. math zegt:

    Dat antwoord heb ik al zo vaak horen langs komen. Het getuigt van weinig realisme en is het gemakkelijkste verhaal van incompetente politici.

  2. sjoerd zegt:

    Opvangen in eigen land is gewoon niet altijd mogelijk….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s