Een zomerzitting

Waar het vandaan komt en wie het bedacht heeft, is volslagen onduidelijk. Maar opeens hing de aankondiging er. Op een spandoek tussen twee bomen op de hoek van het Oranjeplein van Schimmert, dat daarmee dat rustgevende gevoel dat we nog zo’n zeven maanden te gaan hadden en waar we ook al zo’n drie, vier maanden van mochten genieten, op een meer dan onaangename wijze verstoorde. Volgens de kalender verbleven we zelfs nog in de lente. Dus waar ging dat hele idee over dat daar zo uitdagend en bijna irritant de wereld in werd geslingerd als de zoveelste noviteit binnen het opgang makende gedachtencircus dat het leven alleen maar een feest moet zijn, dat we ons van de ene party naar de andere dienen te begeven en dat stilte en rust niet meer van deze tijd is en hooguit iets voor de zeventigplussers. Wat nota bene allemaal werd verkondigd terwijl op datzelfde moment in de betrekkelijk kleine gemeenschap die het dorp Schimmert toch is, een straatmarkt werd gehouden, een marathon plaats vond en in het Boerderijmuseum demonstraties van allerhande ambachten werden georganiseerd. Het kon dus al niet op.

Maar wee degene die de illusie heeft dat er nog ruimte is om op adem te komen dan wel om die te kunnen halen. Die is dus goed gek en snapt er echt helemaal niets van. Omdat het komende zaterdag volgens dat spandoek opnieuw raak moet zijn als Schimmert de primeur vergund wordt om de eerste zomerzitting binnen haar grenzen te herbergen met als plaats van handeling Café de Wever, waar het dus allemaal moet gebeuren en ook opgeluisterd wordt door een hele keur van artiesten die hun kans schoon zien om buiten het reguliere seizoen nog een graantje mee te kunnen pikken. Met daaraanvolgend de gerede mogelijkheid dat dit hele feest al heel snel tot een traditie wordt gepromoveerd en Schimmert voor de eeuwigheid met dit ongemak opgezadeld zit. Is het zo ook niet met de uitvinding van het Oktoberfeest in Sittard gegaan, waar men zich ook nooit meer van dat hele spektakel zal kunnen verlossen? Dat hangt Schimmert dus precies zo boven het hoofd dankzij dit bezopen initiatief dat ontsproten moet zijn aan breinen van mensen die onmogelijk nog serieus genomen kunnen worden als zij slechts in termen denken van Carnaval dat het jaar rond gevierd moet blijven worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een zomerzitting

  1. sjoerd zegt:

    Een heel jaar feest, daar gaat het naartoe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s