Grandeur bij Le Havre

pont de normandieDat de Fransen het nooit voor minder doen, mag als algemeen bekend beschouwd worden. Grandeur heet dat en die is dus verankerd in hun levenshouding en hun relatie met de wereld rondom hen en krijgt daarom in elke uitdrukkingsvorm ervan een gezicht. Met uiteraard haar overtreffende trap. Want anders zou Frankrijk niet Frankrijk meer zijn, want die eigen aard verloochenen. Wat onder andere betekent dat je je gasten met de nodige égards ontvangt en daarbij probeert een zo goed mogelijke eerste indruk te maken. Met het nodige gewicht in de schaal om de bezoeker bij het entree en de kennismaking, al is het maar voor even, de adem te benemen. Zo werkt dat in dat land, dus ook bij de havenstad Le Havre, waar wij op weg naar onze bestemming in Honfleur de imposante Pont de Normandie voor ons zagen opdoemen. Met onze trots op de Deltawerken voelden wij ons toch wat kleiner worden bij een spektakel van dit formaat, zoals dat zich daar over de monding van de Seine ontvouwde.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Grandeur bij Le Havre

  1. sjoerd zegt:

    Ik herinner me nog dat ik deze voor de eerste keer “nam”. Schitterend en een ervaring op zich. Alleen mijn vrouw voelde het niet als comfortabel rijden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s