Drie gangen met curiosa

De bekende drie gangen met curieus nieuws die hier elke zaterdag worden opgediend, bevatten vandaag ingredienten uit Dordrecht, Ohio en Washington. En het is opnieuw smullen en ook een beetje lachen geblazen:

Een vrouw uit Lake County in de Amerikaanse staat Ohio moet als straf voor het niet betalen van haar taxirit 48 kilometer lopen. De vrouw nam een taxirit van Cleveland naar Painesville, een rit van 48 kilometer. Bij het arriveren op haar bestemming vluchtte zij de taxi uit zonder te betalen. De rechter gaf haar de keuze om zestig dagen in de gevangenis te zitten, of binnen 48 uur de rit die zij maakte te belopen. Zij koos voor de wandeltocht en is hier vrijdagmiddag mee begonnen. De vrouw moet de ritprijs van honderd dollar ook vergoeden.

De man die de gemeente Dordrecht jarenlang heeft bestookt met brieven, faxen en emails, mag van de rechter weer vaker per maand zijn beklag doen. Hij mag nu vijf keer schrijven naar de gemeente in plaats van twee. Dat heeft het gerechtshof donderdag besloten. De huisjesmelker ligt in de clinch met de gemeente, omdat er beslag werd gelegd op een aantal van zijn panden. Puur om de gemeente dwars te zitten bestookte hij de gemeente Dordrecht met duizenden klachtenbrieven en -emails. Het kostte Dordrecht veel geld om de man steeds weer te beantwoorden, daarom stapte de gemeente naar de rechter. Daarop besloot de rechtbank eind vorig jaar dat de man maximaal nog maar twee brieven of emails mag versturen, anders moet hij de cel in. Daar heeft de man zich niet aan gehouden. In februari zat hij daarom zestien dagen in de gevangenis. Tegen de uitspraak is hij in hoger beroep gegaan. Het gerechtshof geeft de man deels gelijk dat hij geen doorsnee burger is die zomaar zijn heil haalt bij de gemeente. Daarom mag hij de gemeente de komende twee jaar nu vijf keer per maand benaderen.

Een man heeft eerder deze week 2.000 dollar (1.832 euro) fooi gegeven bij een restaurant in Washington, omdat hij zo enthousiast was over hun gumbo-gerecht. Eigenlijk zouden de man en zijn vriend 93 dollar (85 euro) moeten betalen voor twee biertjes en twee porties van dit pikante gerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten met kip en garnalen. Maar de gumbo-liefhebber was zo onder de indruk van de specialiteit van restaurant Blue 44 dat hij dit op een bijzondere manier duidelijk wilde maken. “Bedankt voor de gumbo,” schreef de man op de bon. “Het was erg schokkend,” aldus Chris Nardell, eigenaar van het restaurant. “Iedereen moest een paar keer op de bon kijken.” De fooi werd verdeeld onder het personeel. De kok kreeg 1.000 dollar (916 euro) en de bediening en de eigenaar allebei 500 dollar (458 euro).

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Drie gangen met curiosa

  1. sjoerd zegt:

    Met zo’n fooien heb je snel de schaapjes op het droge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s