Voorjaar

Op deze eerste Pinksterdag een gedicht waarin de schrijfster Lut de Block (1952) de geest van het voorjaar, het bijbehorende blije gemoed en optimisme heeft weergegeven. De aandachtige lezer zal in en tussen de door haar in dit “Voorjaar” gecomponeerde regels zeker de zon zien en misschien zelfs voelen schijnen:

Ze wil de lente beginnen, de wolken opmeten,                                                                               de blinddoek vergeten. Ze zal de rozen nog snoeien,                                                                    de druiven zien rijpen, een list voor de jagers verzinnen.

Laat haar ontdekken dat alle bloed rood is, dat vrijheid                                                           niet dood is, en grootspraak niet groot is,                                                                                   maar dat ze rijk wordt hoe meer ze zich geeft.

Ze wil het zwijgen aanleren, nog even aanmeren                                                                           in de rivier van je woorden, in de bedding van je stem.                                                               Ze luistert, maar laat haar, ja, laat haar en leid haar.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Gedichten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s