Angelsaksische curiosa

Het zaterdagse drieluik van curieus nieuws is vandaag geheel Angelsaksisch getint en bevat een bijzonder bericht, dat meer een service-achtig karakter heeft, maar het vermelden en hier opnemen zeker waard is:

Donderdag heeft de 90-jarige Bill Larkin uit de Amerikaanse staat Oklahoma na 72 jaar eindelijk zijn middelbare schooldiploma gekregen. In 1943 verliet hij zijn school om te vechten in de Tweede Wereldoorlog. De veteraan diende in totaal drie jaar in het buitenland. Bij terugkomst trouwde hij met zijn jeugdliefde Lois, maar hij maakte nooit zijn opleiding af. Toen medewerkers van Skiatook High onlangs in de administratie keken, ontdekten ze dat Larkin slechts één studiepunt voor geschiedenis tekort kwam. Er werd besloten dat hij dat puntje met zijn militaire staat van dienst goedmaakte. Larkin reageert laconiek. “Ik weet niet waar ik een diploma voor nodig heb, want een baan zoek ik niet. Ik heb het in ieder geval prima gedaan zonder diploma.” Hij werkte als vrachtwagenchauffeur en voorman in de bouw.

Een man uit Tennessee die in zijn leven al 492 keer werd aangeklaagd, is dinsdag opnieuw gearresteerd. De 46-jarige man werd dinsdag gearresteerd omdat hij bij een oprit naar een snelweg in de Amerikaanse staat Tennessee een literfles bier aan het drinken was. De politie vond in zijn nabijheid nog vijf lege flessen bier. De meeste aanklachten die in het verleden tegen de man werden ingediend, betreffen openbaar dronkenschap. “De verdachte zit bijna elke dag op dezelfde plek en wordt dronken, wachtend op het moment dat de politie hem komt arresteren”, meldt de politie.

Het populaire gezelschapsspel Scrabble heeft 6.500 nieuwe woorden toegevoegd aan de goedgekeurde woordenlijst. Professionele Scrabble-spelers zijn niet blij met de ‘moderne’ woorden. Bij Scrabble moeten spelers met een aantal willekeurige letters woorden leggen op een speelbord. De letters worden willekeurig gepakt en het is de bedoeling dat een zo hoog mogelijke score wordt behaald. Om punten te krijgen voor een woord, moet het woord goedgekeurd zijn. Scrabble heeft 6.500 woorden toegevoegd aan deze zogenaamde goedgekeurde woordenlijst. Woorden als ‘shizzle’, ‘lolz’ (laughing out loud), ‘onesie’ (hansop) en ‘thankx’ (bedankt) kunnen nu gebruikt worden. Professionele Scrabble-spelers, die meedoen aan toernooien, zijn niet blij met de nieuwe woorden. “Ze lijken heel oppervlakkig,” aldus de huidige kampioen van het zuid-westen van Engeland. “Het zijn vooral woorden die gebruikt worden door de jeugd en beïnvloed worden door Amerika. Elke generatie heeft zijn eigen taalgebruik, maar ik ben geen fan van deze woorden.” Het woord dat de meeste punten krijgt, is ‘hacktivist’ (hacker die computersystemen hackt voor politieke redenen). Dit nieuwe woord zorgt dat een speler 22 punten ontvangt.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s