Dode sporen en omwegen

Het wil nog wel eens voorkomen dat het lezen van een bericht in de krant meer vragen oproept dan dat er feiten worden gemeld. Vooral het maandagse sportkatern herbergt zo nu en dan een puzzle die nog niet eens zo gemakkelijk op te lossen is. Zo onduidelijk is dan een verslag dat de lezer driftig op zoek moet naar aanknopingspunten om te weten waar het over gaat en welke sport aan de orde is. Zoals vanochtend dit korte verslag van een wedstrijd zo’n dwaalweg bleek:

“De Hazendans uit Maastricht is de tweede ronde van de promotie naar de eerste divisie B in Wychen begonnen met een nederlaag. De herkanser uit deze klasse, ZSW Wychen, versloeg de Zuid-Limburgers met 5-1. Het zal een flinke klus worden om die achterstand in de return van vrijdag nog weg te werken. De Hazendans kreeg de eerste domper al te verwerken voor het vertrek naar Wychen. Vanwege werk en blessures waren namelijk vier vaste spelers niet beschikbaar. De Maastrichtenaren speelden zeer compact om zo weinig mogelijk schade op te lopen. De zeer jeugdige thuisclub kwam wel op voorsprong, maar Roy Sanders scoorde de gelijkmaker. Vlak voor rust liep Hazendans nog twee tikken op: 3-1. ZSW beperkte zich in de tweede helft tot snelle counters en de thuisclub had met die taktiek ook nog succes. Het bracht de marge op vier doelpunten. Leider Jordi Corstjens acht zijn ploeg echter niet kansloos. Hij ziet absoluut nog mogelijkheden om met een compleet team ZSW, dat een jonge ploeg heeft, mentaal onder druk te zetten door snel te scoren.”

Lezen en nog eens lezen leidde niet tot het inzicht over welke sport het hier dus ging. Dus zat er niets anders op dan ‘Hazendans’ te Googlen. Waar bleek dat het om een wijk in Maastricht ging, die ook een tennisclub met die naam had. Een dood spoor dus, omdat dit verslag eenvoudigweg niet over tennis kon gaan. Omdat de nieuwsgierigheid daardoor eens te meer geprikkeld werd, moest de volgende zoekopdracht, hoewel het een omweg was, wel ‘ZSW Wychen’ luiden. En die werd met succes bekroond. Want dat bleek de plaatstelijke zaalvoetbalclub te zijn. Waarmee de vraag was ingevuld, maar de konklusie onverlet liet dat de ochtendkrant wel eens zorgvuldiger en completer mocht zijn in haar berichtgeving. Want het is toch niet de bedoeling dat lezers op dode sporen terecht komen, ook al is het best te snappen dat op zondagavond de tijd uiteraard het meeste dringt als die sporteditie samengesteld moet worden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Dode sporen en omwegen

  1. Mack zegt:

    Ongelofelijk hoe goed jij de krant leest. Ik lees 5% van de hele krant. Eigenlijk zonde van mijn geld.

  2. pjotr zegt:

    Het fenomeen komt regelmatig voor: Over welke sport gaat dit bericht?
    Het meest opmerkelijk vond ik nog een krantenadvertentie voor kleding, waarin geen enkel adres vermeld stond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s