Opmerkelijk goed nieuws

Vandaag een drieluik van opmerkelijke berichten welke als gemeenschappelijk kenmerk  een positieve teneur en clou hebben en die je als lezer zelfs een beetje blij maken:

Een rijke kunstverzamelaar laat in zijn testament aan ieder van zijn twee favoriete serveersters van een New Yorks steakhouse een fooi van 45.000 euro (50.000 dollar) achter. De miljonair, Robert Ellsworth, at elke dag in het restaurant Donohue’s. “Hij at hier zeven op de acht maaltijden, we waren eigenlijk zijn eetkamer” vertelt een van de serveersters Maureen Donohue-Peters, die de fooi niet verwachtte. “Ik kon het niet geloven. Ik had echt niets verwacht”. De 85-jarige Ellsworth kende de achternamen van de serveersters niet en schreef “Maureen van Donohue’s” in zijn testament.

Een aapje uit een Japans dierenpark mag toch Charlotte heten. Eerder besloot de directie dat het aapje anders moest heten, omdat het beest dezelfde naam had gekregen als de pasgeboren dochter van de Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton. Dat zorgde voor een hoop kritiek van boze Japanners. ”Stelt u zich eens voor wat u ervan zou vinden als men een aap de naam van een lid van de keizerlijke familie zou geven”, citeerde de krant Yomiuri Shimbun donderdag een verontwaardigde burger.Na intern overleg is er alsnog voor “Charlotte” gekozen. “We hebben besloten om de gevoelens van de mensen die gestemd hebben te respecteren”, meldt de woordvoerder van het dierenpark. De directie van het Takasakiyama-apenpark laat elk jaar het publiek stemmen over de naam van de aap die dat jaar het eerst is geboren. Met 59 van de 853 uitgebrachte stemmen was Charlotte het populairst.

Dit weekeinde is een 20-jarige jongen de gracht ingesprongen in Utrecht om er een fiets uit te halen die hij er even daarvoor zelf had ingegooid. Agenten van het Utrechtse Uitteam troffen de jongen aan op de Drift. Hij had net een fiets in het water gegooid. Van de politie kreeg de 20-jarige vervolgens de mogelijkheid om de fiets uit het water te halen met een touw en haak. Hiermee haalde hij echter alleen andere fietsen en een kinderwagen naar boven. De jongen zei toen dat hij wel het water in wilde springen om het rijwiel te pakken. De agenten waarschuwden nog voor de gezondheidsrisico’s maar dit mocht niet baten. Hij sprong het water in en wist de betreffende fiets te pakken te krijgen. De eigenaar van de fiets, die zich ondertussen gemeld had, kon vervolgens zijn fiets weer meenemen. De jongen kreeg geen boete, omdat de politie vond dat hij al voldoende was gestraft.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Opmerkelijk goed nieuws

  1. sjoerd zegt:

    Vooral het laatste, typisch Nederlands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s