Een bewijs van mijn gelijk?

Het gaat niet om een bewijsvoering met betrekking tot mijn eigen gelijk, als dat er al is. Laat ik het er maar op houden dat ik het zo ervaar, als het gaat om mijn standpunt ten aanzien van die alles overheersende aanwezigheid van TomTom of andere navigatie in auto’s. Waarbij ik niet ontken dat het gemak de mens gerust mag dienen, maar dan wel met mate, omdat enige hersenarbeid niemand schaadt. Dus wat moeten we dan met die aanwijzingen als het om de bekende weg gaat, was mijn gedachte toen we eergisteren naar het Belgische Mons reden. Wat immers een fluitje van een cent inhield, terwijl het vinden van parkeerplaatsen in die stad, gratis nog wel, even eenvoudig was, tenminste met gebruik van het verstand, voldoende kalmte en een open oog voor de verwijzingen naar de plekken waar we de auto voor niets kwijt konden en bovendien nog niet eens drie minuten hoefden te lopen om het stadscentrum te bereiken. Wat moet je dan met zo’n kastje voor je neus dat niets aan de lol van het rijden blijkt toe te voegen? Te meer omdat het wel zo leuk is om je eigen weg met succes te vinden.

Leverde die ondervinding en bevestiging van het eigen gelijk op dat moment in die Waalse stad al het nodige plezier op, het werd op de terugweg eigenlijk nog overtroffen. En wel toen we bij een splitsing van autowegen de verkeerde afslag namen en niet in de richting van Luik reden, maar ons op de weg richting Brussel bevonden. Met een beetje kennis van de ligging van die steden ten opzichte van elkaar, welke je, als je je een beetje voorbereidt, opdoet, kom je altijd verder en hoeft er geen sprake van verwarring te zijn en helpt een TomTom je al helemaal niet uit de brand. Dat werd bij onze thuiskomst duidelijk toen namelijk bleek dat die verkeerde afslag en ogenschijnlijke omweg via de Ring rond Brussel uiteindelijk voor acht extra gereden kilometers had gezorgd, terwijl het hele traject ons een kwartier minder rijtijd had gekost. Waardoor opnieuw de vraag bij mij rees wat zo’n TomTom mij op die dag en in die omstandigheden nog meer had opgeleverd.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Een bewijs van mijn gelijk?

 1. sjoerd zegt:

  Vraag ik me af waarom je zo’n ding in de auto hebt. Ik vind het verdomd handig dat ik ergens waar ik absoluut nooit geweest ben en de weg niet weet, gebruik kan maken van zo’n apparaat. Dat het niet altijd de meest logische oplossing is neem ik daarbij mee.

 2. Dhyan zegt:

  Ik vraag met toch in gemoede af wie jou gedwongen heeft dat ding voor de ruit te hangen.

  • robschimmert zegt:

   Nou, niemand dus en daarom heb ik zo’n ding ook niet. Of begrijp ik je misschien verkeerd?

   • Dhyan zegt:

    Nee je begreep me goed, maar ik dacht te ver vooruit. Iemand die zo op de hoogte is van de nadelen moet er toch tenminste een hebben. Eigenlijk ben je dus helemaal niet bekwaam om over een Tomtom te schrijven.

 3. Margo zegt:

  Ik dacht dat jij zo tegen navigatiesystemen was dat je er zelf zeker geen zou gebruiken. Ik liever wel, ook de bekende weg, ik droom wel eens weg, en dan word ik tenminste op het juiste pad gehouden. Maar je kunt hem ook voor het geval dát hebben natuurlijk. Als je echt niet meer weet hoe je ergens moet komen, dan zet je ‘m aan.

 4. Mack zegt:

  Ik ben ook tegen navigatiesystemen, maar tegen de maatschappij en een vrouw die er wel op staat dat je hem aanzet kun je niet vechten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s