Curieus nieuws

Tijd voor het vaste zaterdagse nummer dat bestaat in het drieluik van curieus nieuws dat in toenemende mate en ook dagelijks tot ons komt en waaruit deze keer de volgende selectie uit het aanbod van de afgelopen week is gemaakt:

Een Amerikaanse gevangene heeft na zijn ontsnapping 56 jaar van zijn vrijheid mogen genieten, maar zit nu weer vast. Agenten arresteerden Frank Freshwater (79) maandag in zijn woonwagen in Melbourne (Florida). Hij was in 1959 gevlucht uit een gevangenis in Ohio. Dat meldde de plaatselijke sheriff. Freshwater had in 1957 een voorwaardelijke celstraf gekregen voor doodslag, omdat hij met zijn auto een voetganger had doodgereden. Tijdens zijn proeftijd ging hij de fout in. Hij overtrad de voorwaarden door een auto te kopen en een rijbewijs te krijgen. Hij kreeg twintig jaar celstraf. Freshwater zat eerst in het complex waar later de film The Shawshank Redemption werd opgenomen. Vervolgens werd hij opgesloten in een andere gevangenis, maar na zeven maanden ontsnapte hij. Na zijn ontsnapping heeft Freshwater een tijd als vrachtwagenchauffeur gewerkt. Hij noemde zichzelf William H. Cox. Waarschijnlijk woonde hij de afgelopen twintig jaar in Florida. Toen agenten hem vonden, gaf hij direct toe wie hij was. Hij wordt binnenkort overgebracht naar Ohio.

Een Amerikaanse vrouw in een rolstoel won dinsdag bij de Amerikaanse show ‘The Price is Right’ een loopband. De Amerikaanse Danielle Perez maakte bij de spelshow van CBS kans op een loopband en een sauna, wanneer zij raadde welke prijs 3.695 dollar had gekost. De vrouw zonder benen raadde het goede antwoord en won daarmee beide prijzen. Presentator Drew Carey zei tijdens de onthulling van de prijzen niets over het feit dat de kandidate in een rolstoel zat. De winnares laat via Twitter weten blij te zijn met de prijzen. “Dit is letterlijk de beste dag uit mijn leven”, aldus Perez. De vrouw, die stand-up comedian is, zegt dat het programma een gedeelte uit de uitzending heeft weggeknipt. “Toen de prijzen bekend werden, aarzelde het publiek even.” Maar Perez kon er alleen maar om lachen. “Ik dacht: dit is perfect, dit verzin je niet. Het is niet dat ik alleen in een rolstoel zit. Maar ik heb letterlijk geen voeten,” vertelt de winnares. De vrouw wilde kosten wat het kost winnen, wat de prijs was maakte daarbij niet uit. “In eerste instantie wilde ik de loopband verkopen. Maar nu met alle aandacht overweeg ik hem te houden. Misschien kan Drew Carey hem signeren. Dat zou gaaf zijn.”

De burgemeester van de Bulgaarse stad Simitli pikt de slechte prestaties van de plaatselijke profclub Septemvri niet langer. De man in kwestie, Apostol Apostolov, heeft zichzelf voorlopig als trainer benoemd. De gemeente Simitli is de belangrijkste sponsor van de tweededivisieclub, die in 2012 nog de halve finales van de Bulgaarse beker bereikte na een triomf op titelhouder CSKA Sofia. “Ik zal de komende week de training leiden”, liet Apostolov, een voormalig toparbiter, maandag doodleuk weten. Septemvri pakte uit de laatste vijf wedstrijden slechts één punt. “De spelers hebben er een potje van gemaakt. Ze hebben met die slechte serie niet alleen de fans van de club, maar de hele voetbalgemeenschap in Simitli beledigd”, aldus Apostolov.Septemvri staat momenteel elfde in de Bulgaarse tweede divisie.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Curieus nieuws

  1. Emigrant zegt:

    In Amerika zit je vaak tientallen jaren ten onrechte in een gevangenis en wordt dan vrijgelaten, omdat je bij nader inzien toch onschuldig was. Die Freshwater heeft het met het omgekeerde schema veel beter getroffen: een lang, vrij leven en nu nog enkele jaren bejaardenzorg genieten in een gevangenis. Daar heeft hij denk ik niet eens een zorgverzekering voor nodig.

  2. Mack zegt:

    Die burgemeester heeft groot gelijk. Even laten zien wie er de baas is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s