Aldus Herman Finkers

Hoewel Herman Finkers zich nooit heeft doen kennen als een cabaretier met een politiek engagement, blijkt hij wel degelijk uitgesproken meningen te hebben. In een groot interview in NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag kwam hij bijvoorbeeld met het volgende statement dat mij uit het hart gegrepen was:

“Dat neo-liberalisme vind ik verschrikkelijk. Alles wordt uitgedrukt in opbrengsten en rendement. Ik zie het zelf in mijn situatie als patiënt. Er is nu een nieuw medicijn dat goed schijnt te werken, maar wel 70.000 dollar per jaar kost. Men wil nu gaan verbieden dat het voorgeschreven wordt, vanwege die hoge prijs. Terwijl die prijs kunstmatig hoog gehouden wordt. Gezondheid wordt gezien als middel om winst te maken. Terwijl medicijnen er toch zijn om patiënten beter te maken, en niet de aandeelhouders. Iemand als Edith Schippers laat zich adviseren door mensen die zelf geen arts zijn. Want als je alles weet van kankerbestrijding, ben je maar lastig. Bij Els Borst was dat totaal anders. Die was zelf arts. Maar neo-liberalen vinden het kennelijk een pré als je over iets gaat terwijl je er nauwelijks iets van weet. Halbe Zijlstra zegt dat hij niks met kunst heeft. Prima, dan laat je hem toch cultuur doen? Ik weet van allerlei dingen niet veel af. Dus ik zou eigenlijk heel geschikt zijn voor dit kabinet.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Aldus Herman Finkers

 1. Mack zegt:

  Dit was één van mijn eerste ergenissen toen ik ging begrijpen hoe de maatschappij in elkaar zat. Dat een minister van defensie morgen ineens minster van financiën kon zijn. Met Finkers ben ik het vrijwel altijd eens.

 2. Dhyan zegt:

  Door het als goud te zien wordt er naar nieuwe medicijnen gezocht en de farmaceutische industrie hoopt het goudadertje te ontdekken, anders gebeurde dat wellicht niet. De ontwikkelings- c.q. vindkosten kosten zijn dan ook hoog hetgeen niet weg neemt dat de prijs er van gemiddeld kan worden voor pakweg een jaar of twintig om de exorbitante aanvangskosten te nivelleren. De prijs van bijvoorbeeld Paracetamol is nog maar 97 eurocent per veertig stuks nu iedereen het mag maken omdat het octrooi (oid) er af is, dat was ooit wel anders.

 3. sjoerd zegt:

  Ik kan me meestal wel vinden in zijn opvattingen. Gewoon recht voor zijn raap en zonder bijbedoelingen.

 4. hanneke zegt:

  Ja, eigenlijk zijn de meeste lezers hier wel geschikt voor dit kabinet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s