Mensen als Gresel

Vaker hoeven mensen niet gekwaliceerd te worden. Dat doen ze zelf wel met hun woorden, daden en gedragingen, als die er niet om liegen. Wat zou je als toeschouwer of luisteraar je nog moeite doen voor een waardeoordeel als iemand zich nadrukkelijk in de kijker speelt, waardoor daar verder geen woord aan toegevoegd behoeft te worden? Omdat ieder immers het zijne ervan kan denken als de aangedragen feiten zo voor zichzelf spreken. Bijna dagelijks passeren er wel lieden op zo’n manier de revue en hun aantal lijkt alleen maar toe te nemen. Waardoor de vraag steeds gewettigder wordt of er bij de beoordeling van iemands geschiktheid voor een serieuze job wel naar meer dan alleen maar diploma’s en vriendjes en netwerken wordt gekeken. Tellen competenties nog mee of heeft dat ooit zo geprezen instrument van het assesment inmiddels ook afgedaan? Gemeten naar de treurige optocht van gevallen sterren van de afgelopen maanden lijkt het antwoord op die vragen meer dan duidelijk. Wordt er überhaupt nog wel ergens op getoetst gezien de toenemende frequentie waarmee er door de mand wordt gevallen. Het is dagelijkse kost aan het worden, die opeenvolging van ridders van de droevige figuur.

In welke rij zich nu Toine Gresel heeft gevoegd, de man die in 2010 voor een tweede termijn als burgemeester van Heerlen bedankte en eigenlijk het hazenpad koos, op de hielen als hij zich voelde gezeten door zijn eigen schaduw van gemankeerde integriteit, die hem ooit wel eens de baas moest worden. Was het niet in deze functie, dan toch wel, zoals nu pas bleek, in zijn baan van voorzitter van het Noordlimburgs Waterschap, welke job niet voldoende voor hem bleek. Met als gevolg dat hij ging bijklussen bij een club die ook nog eens leverancier was van zijn waterschap. Vervaging dus weer van het mijn en dijn, waartussen het onderscheid ook weer zo lastig is aan te brengen als zo’n bijbaan ook nog aangenaam blijkt te schuiven, laat staan dat je dan over zo’n omstandigheid, zo’n complicatie ook anderen nog lastig gaat vallen, of het hen meldt. Maar ook deze man is dus weer niet zo groot dan dat deze kruik toch maar zo lang te water kon gaan totdat hij zou barsten. Wat dan nu is gebeurd en deze Gresel te kijk en aan de kant is komen te staan, met uiteraard het recht op volledig wachtgeld tot zijn pensioendatum, die nog zo’n vier, vijf jaar weg ligt. En dat blijft, om het maar zacht uit te drukken, voor de buitenwacht lastig slikken en moeilijk te verteren.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Mensen als Gresel

  1. sjoerd zegt:

    Hij heeft dan ook de naam nog niet mee… Je zou er zo maar Griezel van maken.

  2. Dhyan zegt:

    Het graaien heeft alom ingang gevonden en krijgt ruggendekking van nog hoger hand die het ‘goede’ voorbeeld heeft gegeven. Het hek is van de dam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s