De EU en de bootvluchtelingen

Omdat deze cartoon uit de Daily Star van de afgelopen week waarschijnlijk weinigen al onder ogen zal zijn gekomen, terwijl de boodschap die erin opgesloten ligt, werkelijk een schot in de roos is, plaats ik hem hier alsnog. Zonder verder commentaar.

7%20cartoon_635654308856090976_main

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op De EU en de bootvluchtelingen

 1. Dhyan zegt:

  Wie zou hen gedwongen hebben om op die gammele bootjes plaats te nemen?

 2. Emigrant zegt:

  @Dhyan: De personen die hen daartoe gedwongen hebben heten Armoede, Geweld, Oorlog, Vervolging en Verdrukking. Misschien wel eens van gehoord toch?

 3. Dhyan zegt:

  Er zijn lijdenden te over die niet het geld bijeen krijgen om in gammele bootjes overgezet te worden waarvan we het bestaan niet kennen en die ergens wegkwijnen, waarom juist deze bootvluchtelingen onze aandacht verdienen is mij een raadsel.

 4. sjoerd zegt:

  Hij is idd ijzersterk.

 5. Emigrant zegt:

  @Dhyan: En met die andere lijdenden ben jij wel diep begaan? Hoe komt het nou toch dat ik dat geen seconde geloof.

 6. Dhyan zegt:

  Er zou op wereldniveau iets gedaan moeten worden maar in die landen met ellende liggen geen belangen voor de multinationals noch regeringen en maken rebellen zich meester om zich naar westerse normen en maatstaven te verrijken. De grote wereldmachten draaien degenen die overheerst worden, aan armoede of anderszins lijden de rug toe want in eigen contreien zijn ze geen haar beter. Ik zie het simpelweg gewoon niet als oplossing om alle noodlijdenden in de werled te ontheemden en in grote getale naar Nederland of Europa te halen. Eerder zouden de problemen in de landen die er de aanleiding toe vormen opgelost moeten worden.

 7. Emigrant zegt:

  ‘Zouden … opgelost moeten worden,’ maar dat worden ze niet, en zeker niet ‘eerder’ dan dat de heren op die cartoon klaar zijn met hun vergadering en die mensen creperen, dus dan is toch hulp geboden. Niet aan ‘alle noodlijdenden’: dat kan niet, want dat zijn er misschien wel een miljard. Maar tenminste aan de weinigen die een vluchtpoging ondernemen en die overleven.

 8. Dhyan zegt:

  Door er ‘op afstand’ een mening over te hebben is evenmin een reddingsoperatie. Ik kan iets doen zover mijn armen reiken en die reiken nou eenmaal niet tot aan Italië. Ik betaal mijn overheid belasting om zaken die verder dan mijn armen reiken voor mij te regelen, als ze die taak vervolgens bij de Europese commissie neerleggen dan heb ik mij daar maar bij neer te leggen of ik zou zelf naar Italië af moeten reizen en daar de handen uit de mouwen steken. Buiten gehoorafstand mauwen dat ik het er niet mee eens ben is niet zo mijn ding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s