Britse nieuwsrariteiten

Voor de wekelijkse greep aan nieuwsrariteiten hoefde dit keer niet verder te worden gegaan dan de Britse eilanden, welke omgeving zich overigens – uiteraard ben je geneigd te denken – bij uitstek doet kennen als een leverancier van curiosa. Zou het toch aan de daar wonende mensensoort liggen, is de haast logische vraag die dat enkele feit oproept:

Een herdershond uit het Schotse Abington heeft woensdagochtend voor paniek gezorgd toen hij met de tractor van zijn baasje een snelweg op reed. Boer Tom Hamilton had zijn werkvoertuig op een heuvel op zijn landgoed geparkeerd om een lammetje te verzorgen. Hond Don bleef in de trekker zitten, op de bestuurdersstoel. Daarbij liet het dier het voertuig van de handrem afkomen door daartegen te stoten. De boer zag hoe de tractor begon te verschuiven. Een poging van de boer om naar de trekker te rennen mislukte omdat hij viel. De trekker gleed vervolgens de helling af en reed de naastgelegen snelweg op. Daarbij kwam hij tot stilstand tegen de vangrail in het midden van de weg. Er werden geen andere voertuigen geraakt en ook de hond hield niets aan het incident over, behalve een gevoelige voorpoot. Wel was de voorruit van de trekker kapot en ontstonden er files door het ongeluk.

Een 26-jarige man uit Bristol gaf zo’n 2.000 pond (2.800 euro) per jaar uit aan zijn onderbroekenverslaving. Hij kocht van zijn spaargeld iedere dag een nieuw ondergoed. De restaurantmanager trakteerde zichzelf iedere dag op een nieuw paar ondergoed, nadat zijn relatie was stukgelopen. Iedere week gaf hij zo’n 40 pond uit aan nieuwe Calvin Klein boxershorts. Na een tijdje voelde de man zich niet meer comfortabel zonder een nieuw paar ondergoed te dragen.Toen het geld opraakte schakelde hij over naar goedkopere onderbroeken. Maar ook dat was volgens de Brit niet genoeg om zijn bankrekening te redden. Hij slaagde er uiteindelijk in zijn verslaving af te bouwen. Toch trakteert hij zichzelf soms nog op een nieuw paar boxers.

Een 4-jarig jongetje is in een speelhal in de Britse stad Tamworth vast komen te zitten in een grijpautomaat. De peuter heeft er een half uur in door moeten brengen. Henry Howes, zoals het jongetje heet, probeerde speelgoed te winnen. Toen dat niet lukte, probeerde hij via het klapdeurtje alsnog zijn buit te pakken en is hij op onverklaarbare wijze in de grijpautomaat terecht gekomen. Het broertje van Henry keek toe en waarschuwde direct zijn moeder, die even verderop stond. Zij maakte uit het verhaal op dat Henry alleen met zijn hand vastzat, maar trof hem tot haar schrik in de machine aan. De peuter heeft uiteindelijk een half uur vastgezeten, doordat de eigenaar van de automaat de sleutels niet kon vinden. Een technicus heeft de machine open moeten schroeven om hem te bevrijden. Henry kreeg een knuffel cadeau. Zijn moeder kon achteraf lachen om het incident, omdat haar zoon niets mankeerde. “Hij is heel avontuurlijk en het maakte hem niets uit dat hij een half uur vastzat. Nu hij is beloond, doet hij het zo nog een keer vrees ik”.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Britse nieuwsrariteiten

  1. sjoerd zegt:

    Haha, ik zie ook wel overeenkomsten, een afgelegen boerendorp, midden in de weilanden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s