Een ander kampioensfeest

Ajax staat tot PSV, als Hazes staat tot Meeuwis, is sinds gisteren duidelijk geworden na de viering van het door de club uit Eindhoven behaalde landskampioenschap. Brabant versus Amsterdam, oftewel de echte uitbundigheid en blijdschap tegenover het obligate feestgewoel dat de voorgaande vier jaar in de buurt van de Arena werd opgevoerd nadat Ajax weer het kampioenschap van Nederland had behaald. Vandaar dat het toch een verademing was om gisteren die echte feestvreugde in Eindhoven te zien. Bij de spelers en bij de supporters. Recht uit het hart, welgemeend en nergens de nabootsing van pret en lol. Alleen al daarom moet die titel van PSV verwelkomd worden, afgezien van het feit dat het behalen ervan ook dik verdiend was. Waarbij het nog niet zozeer het spel was dat daarvoor de doorslag gaf, hoewel de concurrentie uit Amsterdam ook wat dat aangaat stukken beroerder presteerde.

Bottom line was het vooral de reuzenvoorsprong in punten die de aanspraak op de landstitel zo gerechtvaardigd maakte. En dat dat bekroond werd met een authentiek Brabants feest waar de vonken en warmte vanaf sprongen, accentueerde nog eens extra de redenen om PSV het landskampioenschap te gunnen en nog meer de huldiging op het Stadhuisplein waar ten overvloede werd getoond dat voetballers zo waar nog echt uit hun dak kunnen gaan als ze hun doel, de overwinning of de titel hebben bereikt. Want dat beeld was in de vergetelheid geraakt doordat men in Amsterdam de eerste plaats wat te gewoon was gaan vinden, zoals het obligate karakter van de huldigingen van de laatste drie jaar dat had laten zien. Met steeds weer die afgekloven muziek van Hazes op de achtergrond, die dus nu zijn opvolging vond in de lichtvoetigheid van Meeuwis en het Brabantse land. Met natuurlijk uiteindelijk de logische vraag of ze een herhaling zal krijgen. Of moeten we het toch weer met de Randstedelijke lol gaan stellen?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een ander kampioensfeest

  1. sjoerd zegt:

    Doe mij guus maar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s