Van hoog komkommergehalte

Ook de afgelopen week kende weer genoeg berichten met een hoog komkommergehalte. De volgende greep van vier daaruit kan gerust representatief genoemd worden, omdat ze stuk voor stuk wonderlijk en amusant genoeg zijn:

De 26-jarige Anthony Bradford is zaterdag uit de supermarkt in Plymouth gezet omdat hij een luier droeg. De Brit had naar eigen zeggen een ‘zaterdaggevoel’. De man had duidelijk geen kwaad in de zin toen hij met zijn luier om de supermarkt binnenwandelde. Nadat hij was weggestuurd omdat het personeel klachten had gekregen over hem, liep Bradford zonder problemen naar buiten. Daar liet hij zich nog even fotograferen door omstanders. Daarna vertrok hij weer. Bradford was niet betrokken bij een weddenschap. Hij liep met een luier om omdat hij het ‘zaterdaggevoel’ had: “En als je het zaterdaggevoel hebt, moet je dat laten zien aan de wereld.”

Wat ze er precies mee moeten, is niet duidelijk, maar twee boeren krijgen van de Indiase spoorwegen een trein als schadevergoeding. Tenminste, dat is wat de rechter heeft bepaald in een slepende zaak. Een krant schrijft dinsdag over de zaak die vorige week diende. De boeren verkochten beiden een stuk land in 1998, zodat er een spoorlijn op aangelegd kan worden. De rails liggen er, maar de bankrekening van de boeren bleef leeg. Ook na verschillende rechtszaken betaalde de Indiase spoorwegmaatschappij niet. Vandaar dat de boeren opnieuw naar de rechter stapten. Die besloot dat de boeren recht hebben op hun geld. Als de spoorwegmaatschappij donderdagochtend echter niet betaald heeft, krijgen de mannen een trein. Die wordt dan om 05.00 uur ’s ochtends stopgezet en in beslag genomen, aldus de rechter.

In Bangladesh heeft een trein met zo’n 150 passagiers 27 kilometer achteruit gereden zonder machinist aan boord. De machinist stond nog op een perron, terwijl de trein drie stations terug reed. Dat kwam door een fout van de assistent-machinist, die uit de trein was gesprongen zodra hij besefte dat hij geen controle had over het voertuig. Het duurde even voordat de passagiers door hadden dat er iets mis was. Een conducteur wist de trein met de hulp van een aantal passagiers tot stilstand te brengen. De machinist en zijn assistent zijn geschorst

Een restaurant in Leuven (Vlaanderen) heeft 50 cent elektriciteitskosten in rekening gebracht voor het opwarmen van een babyflesje. De moeder van de twee maanden oude baby plaatste een foto van de rekening op het sociaal netwerk Twitter, die al honderden keren werd geretweet. Horeca Vlaanderen noemt de stap van het restaurant ”verre van gangbaar”. Bij nagenoeg alle horecazaken zal dit standaard in de dienstverlening inbegrepen zijn, aldus de organisatie. Het mag als ergens vermeld staat dat die dienstverlening extra geld zal kosten of als dit mondeling aan de klant wordt meegedeeld, stelt Horeca Vlaanderen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s