Aldus Sabine Vandeputte

imagesBXAVI8WESabine Vandeputte is tien jaar correspondente voor de VRT in Nederland geweest. Ze keert weer terug naar de burelen in Brussel. Bij haar afscheid bezigt zij een aantal behartenswaardige opmerkingen en houdt zij ons een spiegel voor, waardoor we het ook eens van een ander horen. Een paar interessante citaten:

“Volgens het Vlaamse clichébeeld is een Nederlander nuchter en rationeel. Ik heb de Nederlandse hysterie gezien. Hashtag ophef en daar gaat iedereen weer. Een zeer Nederlands fenomeen. Iedere dag is er wel ergens ophef over.”

“Ik heb een soort schaduwmaatschappij leren kennen, waarvan ik het bestaan niet vermoedde. Het is de wereld zoals voorgesteld in populaire, commerciële programma’s waarin entertainmentfamilies als de Mol de smaak bepalen en hun televisieshows en magazines verkopen. Het is een systeem dat zichzelf in stand houdt.. En het publiek dat het gretig en opgewonden consumeert, heeft de realiteit niet meer nodig.”

“Toen ik naar Nederland verhuisde, waarschuwde een collega mij dat ik naar de Amerikanen van Europa ging. Ik heb hier inderdaad de obsessie met geld leren kennen. De vanzelfsprekendheid waarmee hier geld verdienen wordt geprezen. Optimistische jaarcijfers van bedrijven waarover journalisten vervolgens euforisch verslag doen. Nederlanders zijn nog altijd boven alles koopmannen, die de dingen ook echt goed kunnen verkopen.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Aldus Sabine Vandeputte

  1. sjoerd zegt:

    En niemand die haar tegen spreekt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s