Sybrand, de gezondene

Onberispelijk. Tip top verzorgd. Tot in de puntjes. Niks op aan te merken. Foutloos. Welbespraakt. Voorkomend. Vriendelijk. Representatief. Integer. Onkreukbaar. Voorbeeldig. Ja, welke kwalificatie in deze range is niet op hem van toepassing? En het maakt hem – wonderlijk genoeg – nog niet eens tot iemand van een verpletterende saaiheid. Het is gewoon een aardige man, waarvan het niet te verwachten is dat hij in gezelschap haantje de voorste zal zijn, maar goed gemanierd als hij is zijn beurt af zal wachten, met de glimlach die hem eigen is en hem meteen ook innemend maakt. Waarbij zijn geheim is dat hij geen geheimen heeft, want zichzelf is, althans die stellige indruk wekt. Hij is zoals hij is en zich ook toont. Een open boek zonder verborgen agenda. De ideale schoonzoon, hoewel al op leeftijd, want de vijftig gepasseerd. Waarmee dus het logische boegbeeld van Omroep Max dat immers gezelligheid en dat fijne kop koffie hoog snin het vaandel voert en wil informeren, zonder pluim te strijken of tegen de draad in te gaan. Het moet leuk blijven, bijdragen, dus positief zijn en niets aan het hoofd bezorgen.

Welgemanierd, beleefd, discreet qua vorm en houding zonder gepolijst of gladjes te zijn. Niet gelikt, maar tastbaar en aanraakbaar. En het houdt maar niet op met al die pluspunten, aangenaamheden en goede eigenschappen waarvan hij wel steeds de belichaming lijkt. Met als meest wonderlijke uitkomst toch wel de constatering dat zelfs die cumulatie van karaktertrekken aan de goede kant van de streep hem nog niet dodelijk vervelend maken. Want mij er niet van weerhouden om naar zijn niets-aan-de-hand-programma “Droomhuis gezocht” te kijken. Omdat het zo leuk en herkenbaar is en niks van mij vraagt en Sybrand, want die is het natuurlijk, mij niet tegenstaat. Of zou het toch dat stiekeme duiveltje in mij zijn dat mij steels dwingt naar die Niessen te blijven kijken, in de hoop dat hij eens een glijder maakt en dan iets slechts van zichzelf laat zien? Want hij moet toch ook maar een mens zijn, denk ik dan onbewust, die eens zijn haast natuurlijke onberispelijkheid ontstijgt. Of is hij, Sybrand Niessen, dan toch die door OmroepMax gezondene?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Sybrand, de gezondene

 1. Dhyan zegt:

  De omschrijving past mijn buurman, mooie verhalen maar het ontbreekt aan de uitvoering.

 2. terrebel zegt:

  Mij lijkt hij gewoon een aardige kerel.

 3. sjoerd zegt:

  Saai toch…

 4. Margo zegt:

  Ik kijk er ook naar, en Sybrand doet het goed en is een aardige kerel. Alleen die naam Sybrand, maar ja dat kun je hem niet aanrekenen.

 5. hanneke zegt:

  Wij vinden hem juist heel gepolijst en gladjes en hij kan ook niet van de mensen die hij helpt zoeken afblijven. Brrr, engerd, die zijn handen niet thuis houdt. Ik hoef hem niet als schoonzoon, je mag hem hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s