Toonbeelden van curieus nieuws

Echt interessant nieuws en curieuze berichten moeten juist uitblinken door hun irrationaliteit. Waarbij het er nauwelijks toe doet of die het gevolg is van een onverklaarbare loop van de dingen dan wel voortvloeit uit onlogisch, niet begrijpen menselijk gedrag. Daarvan hierna twee uitnemende voorbeelden, die toonbeelden zijn van curiosa in ons dagelijks nieuws:

Omdat er steeds minder vogels in de bomen zitten, hebben inwoners van het dorp Mohanpur in het noorden van India twee mussen getrouwd. Duizenden mensen waren getuige hoe de mannetjesmus Chunmun ‘het jawoord gaf’ aan het vrouwtje Gauriya. Begeleid door trommelmuziek dansten en zongen zij. Volgens de traditie werd het ‘echtpaar’ zeven keer rond het heilig vuur geleid. Chunmun werd uit een naburig dorp op een paard naar zijn bruid gereden, zij het dat iemand het beestje vasthield. De inwoners van het gebied rond Mohanpur staan volgens de krant bekend om hun liefde voor de natuur. Zij maken zich zorgen over de daling van het aantal mussen en doen er alles aan om de vogels te beschermen. Zo hebben de gasten bij het huwelijk beloofd dat zij op het dak van hun huis voor de vogels steeds waterbakjes en graankorrels neerzetten.

Medewerkers van de gemeente Utrecht hebben woensdag afval verspreid in een park. Het afval was nodig voor een teamuitje van medewerkers van brouwerij InBev die afval zouden opruimen in het park. Erwin van Selm die naast het park, de Voorveldse Polder, woont zag ’s ochtends medewerkers van de gemeente afval rondstrooien. Van Selm sprak daarop de mannen aan. Het afval was volgens de medewerkers nodig voor een opruimactie. Een uur na de verspreiding arriveerden twee bussen met werknemers van de brouwerij. Zij gingen vervolgens met hesjes, grijpers en vuilniszakken te werk in het park. De gemeente Utrecht laat in een reactie weten dat de actie niet handig was. “Ik heb begrepen dat in een overenthousiaste bui wat extra vuilnis in een rand om het park gelegd is, maar dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling”, stelt de parkcoördinator van de stad. “Het is fijn dat het schoongemaakt is, maar het is niet de bedoeling dat het neergegooid wordt om het daarna weer op te laten ruimen.” In een reactie laat InBev weten niets te weten van de afvalverspreiding door de gemeente. “Wij zijn allemaal erg geschrokken van het nieuws dat er voorafgaand aan onze actie zwerfvuil in het park verspreid is. Hier waren wij absoluut niet van op de hoogte en wij zouden daar ook nooit aan meewerken.” Het bedrijf laat weten vaker schoonmaakacties te organiseren. De gemeente zou het park hebben aangewezen als geschikte locatie. “Bij de meer dan honderd InBev-medewerkers die zich vanochtend met enthousiasme dachten in te zetten voor het goede doel overheerst nu vooral teleurstelling.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Toonbeelden van curieus nieuws

  1. math zegt:

    Hebben ambtenaren geen werk, dan maken ze wel werk.

  2. sjoerd zegt:

    Dat laatste is echt onbegrijpelijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s