Rolwisseling in Egypte

Nog een fraai verhaal, ditmaal afkomstig uit Egypte, dat de niet – krantenlezers niet onthouden mag worden. Omdat ze het waarschijnlijk in hun digitale nieuwsbronnen niet tegen zullen komen:

“Ze moest zich als man verkleden om meer dan veertig jaar als schoenpoetser, landbouwer, en bouwvakker te kunnen werken. Daarvoor kreeg de 65-jarige Sisa Gaber Abu Douh gisteren van de Egyptische president een onderscheiding. In haar woonplaats Luxor was de vrouw al een legende. Daar kreeg ze de eretitel ‘meest ondersteunende moeder’. De echtgenoot van Sisa Gaber Abu Douh overleed toen zij zes maanden zwanger was van haar eerste kind. Ze moest werk vinden om haarzelf, haar kind en haar familieleden te onderhouden. Het was echter onmogelijk als vrouw werk te vinden als handarbeider. Met een kort kapsel, het dragen van een tulband en los vallende kleding, waardoor haar vrouwelijke vormen niet opvielen, slaagde ze erin als man werk te vinden en in haar onderhoud te voorzien. In de loop der jaren kwamen veel mensen in Luxor achter haar geheim, maar die lieten haar begaan uit respect voor haar werkethos.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Rolwisseling in Egypte

  1. sjoerd zegt:

    Voor dat soort mensen moet je respect hebben en tonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s