De wijsheid van Ziggo

Ziggo is samengegaan met UPC en daardoor met afstand de grootste speler geworden in haar branche, met een kolossaal marktaandeel. En dat zullen we dus van nu af als klanten weten. Sinds een paar weken word ik namelijk gebombardeerd met flyers, brieven van ene meneer Hans Blom, die direkteur bij dat bedrijf is, en door initiatieven die de consument kennelijk blijer moeten maken. Als ik alle beweringen van Ziggo tenminste mag geloven en waaruit ik kan opmaken dat men daar verdraaid goed weet of denkt te weten wat ik wil of zou willen als afnemer van de communicatie die mijn kant op wordt geleid om op mijn televisie, in mijn radio, in mijn telefoon en op mijn laptop uiteindelijk terecht te komen. Niet dat ik ergens om heb gevraagd. Dat hoeft kennelijk niet meer. Er wordt voor mij gedacht en van allerlei moois mijn kant uitgerold. Zoals bijvoorbeeld de plotselinge opschaling van het televisiesignaal naar HD – kwaliteit waardoor het kijken naar al het aanbod een nog groter genoegen, nee, zelfs een belevenis wordt, aldus die meneer Blom namens Ziggo. Maar dat betekent wel dat ik op 5 maart, morgen, via een complex stappenplan een nieuwe zenderindeling op en in mijn tv tot stand moet brengen. En als dat dan lastig blijkt, word mij geadviseerd om kennissen, vrienden en familie te raadplegen, in de zekerheid dat de helpdesk van Ziggo altijd achter de hand en paraat is.

Wat ik verder voor kennisgeving aanneem, omdat de ervaring leert dat die toch onbereikbaar is als je haar net nodig hebt. Diezelfde meneer Blom had nog een aardigheidje voor mij in petto. Zo bleek uit een telefoontje dat ik ook weer ongevraagd kreeg en waarin aan mij een TV Extra – pakket werd aangeboden tegen, zo werd beweerd, een ramsj-prijs. Een ongekend voordeel omdat ik voor een belachelijk bedrag zo maar nog eens zestig zenders meer op mijn toestel kon verwachten. Bijna een cadeau, vond Ziggo. Dat werd dus zo bij mij binnengebracht zonder de vraag of er enige behoefte bij mij aan bestond. Verweer daartegen moest ik zelf voeren en deed ik dan ook door te zeggen dat ik geen enkele interesse had in dit aanbod omdat ik nauwelijks tv pleegde te kijken en omdat wat mij gepresenteerd werd op de huidige vijftig zenders die in het standaardpakket zaten, al danig onder de maat was. Zodat ik mij niet kon voorstellen dat de kwaliteit van de programma’s op die zestig zenders, waar ik ook nog eens voor bij moest betalen, een greintje beter of aantrekkelijker was. Reden om van dit aanbod van meneer Ziggo af te zien en hem tegelijk te vragen om mij niet meer met deze spontane acties en ingevingen lastig te vallen. Omdat ik als consument mijzelf handig genoeg acht om mijn weg in de communicatiemarkt te vinden, als dat nodig mocht zijn. Ook al is Ziggo nog zo groot en ik klein. Voor mij hoeft er echt niet gedacht te worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De wijsheid van Ziggo

 1. Dhyan zegt:

  Ik probeer al jaren een kleiner zenderaanbod te krijgen tegen een betaalbare prijs. De enige aanbiedingen zijn die van almaar meer tegen gelijkblijvende hoge, of iets hogere prijs. Ik heb jaren terug maar digitenne van KPN genomen. Hoewel die ook regelmatig iets verhogen blijft het betaalbaar voor de enkele keer dat ik eens naar de televisie kijk.

 2. sjoerd zegt:

  Het meeste van het zenderaanbod kun je ook op je PC zien. Ik heb niet echt TV meer nodig…

 3. Dunhar zegt:

  Het zou me, eveneens, een waar genoegen zijn eens verlost te worden van al die Tokkie-zenders die kritiekloos en in groten getale over ons uitgestort worden. Ik weet het, je hóeft niet te kijken. (Net zoals je op de fitnessclub en in het warenhuis niet hóeft te luisteren naar dat kattengejank, waar niemand om gevraagd heeft en waar alleen nog maar onverschillig op gereageerd wordt met: “Ik hóór het niet eens meer”). Alleen al als ik er zappend voorbijkom krijg ik braaknijgingen.
  TV-kijken via Internet lijkt me inderdaad een uitkomst. Heeft iemand daar ervaring mee? Kun je dan echt bijvoorbeeld ook Arte of TV5 bekijken en alle pulp-tv gewoon boycotten? Of zitten daar ook addertjes onder het gras? Ben benieuwd, want het is voor mij een serieuze optie: alleen kijken naar en betalen voor hetgeen je zelf wilt bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s