Hofland en het Maagdenhuis

De acties van de Amsterdamse studenten, waaronder hun bezetting van het Maagdenhuis, waren natuurlijk koren op de molen van journalistiek Nederland, oud en jong. Waar voor de een de vroegere tijden herleefden en niet alles voor niets leek te zijn geweest, werd voor anderen wat van horen zeggen alleen maar bekend was zomaar tot leven gebracht. Met als gevolg een eruptie van artikelen en beschouwingen, gevuld met heimwee en vooruitblikken en voorspelbare analyses. Met eigenlijk slechts dat enkele geval waarin de spijker op de kop werd geslagen en wel door tachtigplusser Henk Hofland die met zijn allesbepalende wijsheid, afstand en ervaring zijn column van deze week besluit met:

“……De afgelopen halve eeuw is de publieke moraal veranderd. Inspraak, democratisering, meebeslissen, allemaal ouderwets geworden. Ook op straat is de ideologie verdwenen. Gewoon doen waar je zin in hebt. En komt er verzet, dan geef je die lastpost gewoon een knal voor z’n kanis. Laat zien dat je met je tijd bent meegegaan.”

Het is maar dat we het even weten en dat het dus door die Maagdenhuisbezetters allemaal goed bedoeld wordt, maar niks gedaan is, als we Hofland tenminste mogen geloven.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hofland en het Maagdenhuis

  1. Mack zegt:

    Op een of andere manier heb ik niet het gevoel dat er geschiedenis is geschreven deze keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s