Aan de hand

Wie een beetje bij de tijd is, weet dat er heel wat aan de hand is met onze handen en de daarmee te maken gebaren. Ik doe tenminste mijn uiterste best om mij het hele actuele vocabulaire van die specifieke taal eigen te maken en alle ontwikkelingen daarin bij te houden, bij wijze van spreken op de voet te volgen. Met toch telkens weer mijn treurige konstatering dat ik kennelijk gedoemd ben achter de feiten aan te lopen als ik me niet verdiep in de Amerikaanse topsport met haar idolen die kennelijk wereldwijd de maat slaan als het gaat om de ontwikkeling van gedrag en gebarentaal.

Want ik was nog niet vertrouwd met de hifive, welke ik zelfs al bij tijd en wijle ging geven, of ik merkte al hopeloos daarmee gedateerd te zijn. Omdat het de bovenhandse hand is geworden die als gebaar van begroeting de toets van de moderniteit kan doorstaan. Met in het kielzog daarvan dat converseren dat achter de hand vorm krijgt en dat vroeger als hoogst onbeschoft gold. Maar nu een nieuwe standaard van beschaving en communicatie kon worden. Met dank aan de NFL en de NBA, die de bronnen blijken te zijn waar de nieuwe normen ontstaan en uit geput worden. O tijden, o zeden, die niet meer bij te houden zijn, om over het begrijpen ervan maar hartgrondig te zwijgen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Aan de hand

  1. sjoerd zegt:

    Gewoon een hand geven is niets mis mee

    • Mack zegt:

      Nee Sjoerd, maar Rob heeft wel gelijk. Ik erger me ook kapot als mensen van mijn leeftijd die geen vrienden zijn, dus collega’s, dat doen. Ik steek ook altijd gewoon mijn normale hand uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s