Het rondje Pietersberg

Het is een rondje dat iedere Maastrichtenaar kent en waarop ook menige Limburger te bekennen is. Ik rijd het wel zo’n twee, drie keer per jaar en heb het hier ook wel eens uitvoerig beschreven. Gewoon omdat het zo gevarieerd is, want in een betrekkelijk kort bestek van allerhande gezichten en uitzichten biedt, merkte ik gisteren weer. Want over een lengte van net vijfendertig kilometer krijg je achtereenvolgens gepresenteerd het Jekerdal, Chateau Neercanne, Kanne, Eben Emael, het panorama op het Maasdal en Eysden, de stop van Ternaaien en last but not least het ENCI – complex. Wat wil een mens op een maandagmiddag nog meer? De gesteven orde van Maastricht, de Vlaamse gemoedelijkheid van het grensdorp Kanne en de ultieme verrommeling zoals die nu eenmaal in het Waalse land te verwachten is. Waarop onze Franstalige Zuiderburen nog schepjes extra blijken te hebben gedaan nu de reconstructie van de fameuze Stop van Ternaaien echt buiten de oevers van het Albertkanaal is getreden.

Want vanaf de brug over datzelfde kanaal aan de Belgische kant tot aan de grensovergang vlak voor de ENCI – fabriek is de doorgaande weg praktisch opgebroken en verworden tot een enkel spoor dat die naam niet eens meer mag hebben. Over de lengte van zeker drie kilometer is nog een spoor van uitsluitend modder beschikbaar waardoor het dus lastig rijden is met de auto. Zeg maar gerust ondoenlijk of het moet zijn dat een retour wasserette op de koop toe genomen wordt en geaccepteerd wordt als extraatje na dat favoriete rondje Pietersberg. Mij dus voorlopig daar niet meer gezien. Wat ik dus hier even kwijt wilde en dat daarom gerangschikt wordt onder de Categorie “Tips”, maar vooral opgevat moet worden als een waarschuwing.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Het rondje Pietersberg

  1. Evangeline zegt:

    Nou wil ik geen Belgen beledigen maar dat komt toch veelvuldig voor op Belgische wegen! Maar ach als je dan toch aan het geniet bent van de prachtige natuur die Limburg en Belgie te bieden hebben dan neem je toch wat extra aarde op de koop toe :):)

  2. sjoerd zegt:

    Goed dat je dat even aanhaalt, de laatste keer dat ik eind vorig jaar daar was ging het nog net, was alleen de bovenzijde slecht berijdbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s