Youp en de Limburgse VVD

Ik kom er deze keer echt niet omheen. De column die Youp van ’t Hek deze week heeft geproduceerd, is van het begin tot einde meer dan hilarisch. Mij bezorgde het lezen ervan van het eerste tot het laatste woord een lachbui. Integraal is zijn tekst te vinden op mijn Facebook-pagina. Hier plaats ik een fragment eruit, dat betrekking heeft op met name de Limburgse VVD’ers:

“…….Met een grote glimlach pakte ik de krant en werd nog vrolijker toen ik las dat een berucht Limburgs Kamerlid, een vriendje van Jos van Rey en Pietje van Pol, de boel voor duizenden euro’s genaaid had. Sjoemelboemel met de dienstauto en schrijven met een vork als het op declareren aankwam. Het meest aandoenlijk in het verhaal was een etentje in Amsterdam met wijnen van over de honderd euro per fles dat in eerste instantie werd afgerekend door de miljonair Pietje van Pol, die later toch wilde dat het corrupte Kamerlid een deel declareerde. Kleine provinciekrabbelaars.

Of Jos van Rey ook aan die tafel zat? Ja, Jos van Rey zat zeker aan die tafel. Dit weekend is het carnaval en zet dit maffiose clubje politici hun maskers af in plaats van op! Niemand herkent ze in de polonaise waarin het corrupte Kamerlid ongetwijfeld wordt gebeld door zijn collega René Leegte, die vanuit een volle trein schreeuwt dat het corrupte Kamerlid het heel goed gedaan heeft en dat hij zich niets moet aantrekken van de bakken stront die hij de komende weken over zich heen krijgt. Dat ruikt juist lekker.

Dat is de vertrouwde nestgeur van de VVD. Vroeger heette dat bekakt…….”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Youp en de Limburgse VVD

  1. Mack zegt:

    De VVD zal altijd dit soort types blijven aantrekken, waar kunnen ze anders terecht? Maar politici die de boel flessen, weg ermee.

  2. sjoerd zegt:

    Hij weet het raak te verwoorden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s