Opmerkelijk nieuws

Het is zaterdag en dat betekent dat er hier weer een drieluik van opmerkelijk nieuws van de afgelopen week is te vinden, althans een noodzakelijke selectie daaruit, omdat het aanbod van curieuze berichten echt overvloedig is:

Een 20-jarige studente uit het Schotse Aberdeen is kilo’s aangekomen, doordat ze haar koelkast plundert als ze slaapwandelt. Ze ging van kledingmaat 38 naar maat 44 in haar eerste jaar op de universiteit. Kate Archibald heeft een medische aandoening als bijwerking van haar ADHD-medicatie, waardoor ze eet in haar slaap. Soms wordt ze wakker met tientallen verpakkingen van voedsel rond haar bed, of zelfs met chocolade op haar gezicht. Haar huisgenoten klaagden dat er altijd eten verdween. “We lachen er nu om, maar ik moet vaak naar de supermarkt om hun eten te vervangen”, vertelt Archibald. “Het gekste wat ik ooit heb gegeten, is een compleet blok cheddar.” Daarnaast heeft ze ook al eens vier borden spaghetti opgegeten en zelfs brood geroosterd midden in de nacht. Tegenwoordig houdt de studente haar kamerdeur op slot en legt ze allemaal gezond eten op haar kamer. “Maar nog steeds krijg ik het voor elkaar om de koelkast te plunderen”, zegt ze. Ze is nog nooit betrapt. “Maar ik slaap meestal naakt, dus dat is waarschijnlijk een zegen.”

Twee inbrekers die spijt kregen, hebben maandagochtend een bloemetje bezorgd bij de gedupeerde eigenaar van een bedrijf in Galder (Noord-Brabant). Ook de gestolen tuinmachines kwamen de Tilburgers (27 en 32 jaar) terugbrengen. Eigenaar Bram Bijl van Bijl Groentechniek vertelde maandag dat hij zondagochtend vroeg werd gewekt door een inbraakalarm. De voorpui van zijn winkel was vernield en er was voor bijna vierduizend euro aan trimmers, kettingzagen en bladblazers gestolen. In een poging om de daders te vinden plaatste hij videobeelden van de inbrekers op Facebook. De beelden werden in korte tijd duizenden keren gedeeld. Maandagochtend meldden de daders zich met een bloemetje. Of ze bang zijn geworden door de videobeelden, is onduidelijk. Het verhaal gaat dat ze de inbraak onder invloed van alcohol of drugs hebben gepleegd.”Het was niet hun bedoeling. Ze waren bij hun positieven gekomen. Ik had niet de indruk dat het gewiekste en ervaren inbrekers waren”, aldus de winkeleigenaar. Samen met de eigenaar hebben de mannen maandag op de politie gewacht. De Tilburgers werden gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Na zestien eerdere inbraken was dit de eerste die is opgelost, vertelde Bijl. De beelden heeft hij van internet gehaald. Bijl: ”Dat hoeft ze niet in lengte van jaren te achtervolgen.”

Een grote stiltezone op het internationale vliegveld van New Delhi drijft luchtvaartmaatschappijen tot wanhoop. Doordat in terminal 3 niets mag worden omgeroepen, missen passagiers regelmatig hun vlucht. Zoektochten naar passagiers zouden in de gewraakte terminal aan de orde van de dag zijn. Veel mensen gaan er belastingvrij winkelen en verliezen daarbij de tijd volledig uit het oog. Vliegtuigmaatschappij Air India heeft inmiddels een comité in het leven geroepen om het probleem op te lossen. Volgens een hoge medewerker van een luchtvaartmaatschappij moet India nog “volwassen worden” als luchtvaartland. “Er is een fors aantal mensen dat voor het eerst in een vliegtuig stapt. Hen moet echt worden verteld wat ze moeten doen. Stiltezones werken beter in meer volwassen markten”, concludeert de functionaris. Passagiers die hun vlucht missen, duperen daarmee ook andere passagiers. Als ingecheckte bagage weer uit een toestel gehaald moet worden, leidt dat volgens een bron bij Air India gemiddeld tot 45 minuten vertraging.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Opmerkelijk nieuws

  1. sjoerd zegt:

    De etende dame moet toch doodvermoeid wakker worden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s