Ongeregelde berichten

Katten, dieven en een pseudo – Mona Lisa vormen deze keer de hoofdbestanddelen van het nieuws dat in komkommertijd niet zou misstaan, maar nu ook al een plaatsje kreeg tussen alle reguliere berichten. Wat dan toch op een devaluatie duidt van alle nieuws en de waarde die er doorgaans aan toegekend wordt:

De Amerikaanse Tess Christian heeft naar eigen zeggen al ruim veertig jaar niet gelachen. Ze heeft de bewuste keuze om zelfs niet te glimlachen gemaakt om zo min mogelijk rimpels te krijgen. De 50-jarige Christian heeft haar pokerface zelfs opgehouden tijdens de geboorte van haar dochter. “Ik heb mezelf getraind om mijn gezichtsspieren te beheersen, zelfs als ik iets heel grappig vind”, aldus de vrouw. “Het is niet dat ik een rotleven heb omdat ik niet lach. Ik houd enorm van het leven. Maar ik voel niet de behoefte om dat te bewijzen door de hele dag met een grijns op mijn gezicht te lopen.” Volgens Christian vinden haar naasten het geen probleem dat ze nooit lacht. “Ze zijn het inmiddels wel gewend. Mijn vrienden noemen me Mona Lisa. Als ik iets toch heel erg grappig vind, krijg ik een mysterieuze glimlach. Tess Christian trouwde in 1993 met haar man, Nigel Christian. “Natuurlijk vroeg de huwelijksfotograaf of ik wilde lachen op foto’s, maar dat weigerde ik. Het past ook eigenlijk helemaal niet bij me.” De extreme levensstijl van de vrouw heeft naar eigen zeggen wel vruchten afgeworpen. “Iedereen vraagt me of ik botox heb gehad, omdat ik geen één rimpel in mijn gezicht heb. Alle moeite betaalt zich nu eindelijk uit.” De Amerikaanse is niet de enige die de extreme anti-lachregel heeft toegepast op haar leven. Ook Kim Kardashian zei eerder amper te lachen, zelfs niet op foto’s, om de tekenen van ouderdom zoveel mogelijk tegen te gaan.

De politie heeft donderdagochtend twee inbrekers in Haarlem kunnen pakken door een sneeuwspoor van ruim drie kilometer te volgen naar hun woningen. De dieven hadden na de inbraak, rond 4.00 uur, bij een winkel aan de Zijlstraat twee unieke voetsporen achtergelaten in de sneeuw. De sporen gingen vanaf de winkel de stad in tot aan hun woningen in Schalkwijk. Onderweg werd al een gedeelte van de gestolen buit aangetroffen. De inbrekers konden bij hun woningen opgepakt worden. De politie laat weten dat de schoenen ook in beslag zijn genomen.

Poezen die in een doos zitten hebben veel minder stress dan poezen die dat niet doen. Dat concluderen onderzoekers Claudia Vinke en Ruth van der Leij van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De twee onderzoekers keken samen met een asiel naar het gedrag van katten die twee weken in quarantaine moesten verblijven.De helft van de dieren kreeg een schuildoos in de afgesloten ruimte, de andere poezen niet. Vervolgens bleek dat bij de katten die een doos in hun kooi kregen, het stressniveau veel sneller afnam dan bij de katten die geen doos hadden. Daaruit concluderen de onderzoekers dat katten waarschijnlijk de behoefte hebben om zich ergens te kunnen verschuilen. De aanwezigheid van een doos werkt door in ander gedrag van de kat. Door een verlaagd stressniveau raken katten eerder gewend aan hun omgeving en zijn ze gemakkelijker in de omgang met mensen. Maar het heeft ook een medisch belang zegt een van de onderzoekers. “Als katten veel stress ervaren kunnen ziektes zich sneller openbaren. Snel herstel van een stressvolle situatie is dus goed voor het welzijn van de kat”, vertelt gedragsbioloog Vinke.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ongeregelde berichten

  1. Dhyan zegt:

    Ik heb het bericht van de kat met z’n doos doorgestuurd naar mijn zoon, zijn kat heeft de neiging om als er een doos is om daar in te gaan zitten. Hij valt ook regelmatig zijn medebroeder kat aan, hetgeen mogelijk een stressreactie is. Zo onzinnig zijn al die verhalen nog niet. Ik lees trouwens liever komkommer dan de koppen die beginnen met ‘het parlement heeft besloten….’ want doorgaans betekend dat onheil.

  2. sjoerd zegt:

    Welke oen laat nu zo’n spoor achter…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s