Griekse muziek (1)

De donderdagen van februari zullen vanaf vandaag telkens geopend werden met Griekse muziek. Daarbij moet niet gedacht worden aan het genre waarmee Vicky Leandros, Demis Roussos en Nana Mouskouri bijvoorbeeld bekendheid verwierven. Het zullen veel meer uitingen zijn van het type muziek dat geworteld is in de klassieke Griekse cultuur en dus verwantschap vertoont met de sfeer die terug te vinden is in de vroegere tragedies van zeker tweeduizend jaar terug. De eerste representant van deze vorm van Griekse muziek is de vermaarde zangeres Maria Farantouri (1947) die de bekendste vertolkster is van het werk van Mikis Theodorakis, maar ook haar naam vestigde als politiek activiste en gedurende meerdere jaren voor de sociaal-democratische PASOK parlementslid is geweest. Hier is zij te horen in “Sto perigiali” dat van een Nederlandse ondertiteling is voorzien.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Griekse muziek (1)

  1. Mack zegt:

    Ik kan er even niet opkomen, maar dit is toch een bekende melodie?

  2. hanneke zegt:

    Ergens hier in de kamer hebben we de Mauthausen Cyclus nog op de plaat, met Farantouri. Die zoeken we morgen maar eens op. De platenspeler deden we ook nooit weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s