Denken aan geld

Net zoals een en een twee is, is dit eenzelfde waarheid als een koe: Wij denken alleen maar aan geld. Want wie geld heeft, denkt alleen maar aan en is slechts bezig met het zijne en wie dus geen cent te makke heeft, lijkt wel haast ertoe veroordeeld om te denken aan het geld dat anderen hebben.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

5 reacties op Denken aan geld

  1. terrebel zegt:

    Naar aanleiding van een blogstukje over hebzucht had ik een aardige discussie op Facebook over het onderwerp. Iemand vond dat er niets belangrijkers bestaat dan geld verdienen. Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Ook kwam het argument voorbij: ‘Ja, maar zonder hebzucht waren wij niet zo ver ontwikkeld.’ Alsof het goed is dat wij nu miljoenen mensen tegelijk kunnen vermoorden, op tientallen manieren de Aarde kunnen vernietigen en per persoon tien voetbalvelden nodig hebben om in onze dagelijkse behoeftes te kunnen voorzien…

  2. sjoerd zegt:

    Voor geld lijken we alles te doen…

  3. Margo zegt:

    Ik heb het altijd al eigenaardig gevonden dat bepaalde mensen bereid zijn 80 uur in de week te werken en ook in de spaarzame vrije tijd met het werk bezig te zijn, op de golfbaan bijv. Of om alle zeilen bij te zetten dat geld te behouden en te laten groeien. Maar nooit tijd overhouden om iets zinvols met het geld te doen. Sneue figuren vind ik het, ze leven in een irreële wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s