De wekelijkse nonsens

De Angelsaksische omgeving blijft een vergaarbak aan zonderlingen en een broedplaats voor idiotie. Elke week weer zijn er bergen aan nieuwtjes en berichten waarin Engelstaligen om voorrang strijden met hun zotternijen en ongelooflijkheden:

Een 64-jarige Brit met 26 kinderen bij vijftien verschillende vrouwen heeft van de gemeente een huis van omgerekend 400.000 euro in Newport, Isle of Wight gekregen. De man, Peter Rolfe geheten, bewoont het huis met vijf slaapkamers met zes van zijn kinderen en twee kleinkinderen. De werkloze vader krijgt meer dan 60.000 euro per jaar aan bijstand en kreeg een compensatie van 1.200 euro voor het lange wachten op zijn nieuwe huis. Dat heeft tot veel weerstand geleid onder buurtbewoners. “Dit is misselijkmakend. Als je nu eens ophoudt met voortplanten, dan zou je genoeg ruimte hebben voor je kinderen. En zoek een baan”, zegt Isle of Wight-bewoner Alison Rickard. Rolfe zelf vindt de commotie overdreven. “Ik ben tevreden met mijn nieuwe huis, maar het is niet zo dat ik ineens in een paleis woon”, zegt hij.

Een 27-jarige man uit de Britse plaats Nottingham heeft afgelopen weekend vijf uur lang met zijn benen aan een raam gebungeld, nadat hij vast was komen te zitten in een raamgat tijdens een poging tot inbraak. De man werd gevonden door de Britse studenten Dan De-Niet (20) en Tom Burdett (19), die hem om hulp hoorden roepen. Ze legden het tafereel vast en belden vervolgens de alarmlijn. Carl Attar, zoals de man heet, werd bevrijd door de brandweer en vervolgens gearresteerd door de politie. Hij is veroordeeld voor inbraak zonder intentie iets te stelen. “Aanvankelijk dachten we dat het een dronken student was. We lagen in een scheur toen we dichterbij kwamen. Dit is het grappigste wat ik ooit heb gezien”, aldus De-Niet.

De politie uit het Amerikaanse Jacksonville is op zoek naar een dief die voor ruim 3.500 euro aan snacks heeft gestolen. De buit bestond uit onder andere patat, kippenvleugeltjes en kipkluifjes. Bij de diefstal, die al op 21 januari plaats vond, drong een man het Jerome Brown BBQ-restaurant binnen. Samen met de schade aan de deur, de snacks en het verdwenen geld uit de kassa bedraagt de schade zo’n 4.500 euro. De eigenaresse van het restaurant smeekt om de medewerking van het publiek. “Hier heeft iedereen last van”, vertelt ze. “We hopen dat iemand die weet wie het gedaan heeft, de man aangeeft.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s