Zelfbeeld en arrogantie

Hoewel al een half jaar geleden vaststond dat de Rotterdamse rechtbank gisteren, dinsdag 20 januari, een eerste zitting zou houden in de zaak die door het Openbaar Ministerie was aangespannen tegen Jos van Rey in verband met corruptie en omkoping, verscheen betrokkene niet ter zitting. Van Rey was namelijk verhinderd omdat hij elders afspraken had. Let op het meervoud dat er wel op moet duiden dat deze man, ex – bestuurder, ondanks zijn leeftijd van 69 jaar, nog altijd omkomt in de verplichtingen. Hoe druk kan een baasje nog zijn als hij al ver de pensioenplichtige leeftijd is gepasseerd, ben je als buitenstaander geneigd te vragen. Of gaat het hier om iemand die het te druk heeft om teveel bordjes voor zichzelf draaiende te moeten houden, met als gevolg een agenda die immer geblokkeerd blijkt te zijn en zelfs geen ruimte meer biedt om tijd vrij te maken om voor een rechtbank te verschijnen, om deel te nemen aan het proces van rechtspleging dat toch deel uitmaakt van, de kern vormt van onze democratische samenleving. Zou het zo maar kunnen zijn dat deze man daar juist geen notie van heeft of wil hebben, het meer een bijkomstigheid vindt die hem hindert in zijn wegen die alleen voor hem doorgrondelijk hoeven te zijn? Is hier dan iemand in het zicht die zichzelf en zijn eigen belangen zwaarder weegt en inschat dan alles dat hem hindert om zich daar voor in te spannen.

Een mix van egoïsme en arrogantie welke gegroeid moet zijn uit een gebrek aan kennis en beschaving, welke blijkbaar de voorwaarden waren waardoor hij succesvol in Roermond kon zijn en locale zaken en business zonder verdere tegenspraak naar zijn hand kon zetten. Waarmee hij alleen maar aantoonde dat je slechts de wetten van de straat hoeft te kennen en te voelen om op bestuurlijk niveau het goede pad voor jezelf te effenen. Zonder ooit echt verzet te zijn tegengekomen dan wel dit op de hem eigen manier te hebben geslecht. Wat uiteraard en bijna als vanzelfsprekend moest leiden tot zo’n gemankeerd zelfbeeld waardoor die van Rey ook een Rotterdamse rechtbank met zijn niet ter zitting te verschijnen eenvoudigweg wist te schofferen. Precies zoals hij kennelijk aan alles lak heeft. Want aanmatigender kan het bijna niet om jezelf op dit eigenste moment, op de dag dat een proces tegen je begint, als lijstduwer beschikbaar te stellen voor een partij die deelneemt aan de aanstaande verkiezingen voor de Provinciale Staten van Limburg, terwijl je toch en plein public onder zware verdenking van een reeks ambtsmisdrijven staat. Om vervolgens ook het lef te hebben om te benadrukken dat een lidmaatschap van dat vertegenwoordigend orgaan er bij voldoende voorkeursstemmen ondanks alles dik in zit en ook logisch is. Wat alleen gezegd en volgehouden kan worden door iemand die dus Jos van Rey heet.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Zelfbeeld en arrogantie

  1. L zegt:

    Die man gaat nog wat meemaken als hij eindelijk tot de orde geroepen zal zijn.

  2. Mack zegt:

    Deze man begrijpt niet waarom niet iedereen hem als een absolute held ziet.

  3. Dhyan zegt:

    Behoudens toch een enkeling daarvan te moeten uitzonderen zijn de wegblijvers ter zitting doorgaans degenen die schijt hebben aan de Nederlandse wetgeving, hetgeen voor een arrogant politicus zelfs meer dan ’n signaal van minachting is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s