Kunst of gekluns?

Voor wie de beelden gisterenavond niet heeft gezien, dit opmerkelijk bericht waarin verslag wordt gedaan van een poging tot kunst welke die naam dus niet verdient en eigenlijk met kleinst mogelijke k moet worden geschreven. Of anders met een kapitale en vetgedrukte k, maar dan als eerste letter van het woord kluns of klungel, omdat de uitvoerders van deze truc, welke gewoon gehannes was, geen andere naam verdienen.

De brandweer heeft een vrouw gisterenmiddag uit een benarde positie bevrijd, nadat ze zich vrijwillig had laten gieten in een gipsblok voor een kunstproject op het Grotekerkplein in Rotterdam. De vrouw verkeerde in levensgevaar nadat ze vast kwam te zitten in het blok. Het gips werd snel hard en dat bezorgde de vrouw veel pijn en ademhalingsproblemen. De brandweer heeft haar uiteindelijk met gebruik van groot materieel moeten bevrijden. Rond 16.15 uur was ze bevrijd. De vijf personen die betrokken waren bij het kunstproject zijn aangehouden, waaronder de vrouw zelf, omdat ze het leven van een persoon in gevaar hadden gebracht. Wat het idee achter het kunstproject was, is nog niet duidelijk. Alleen dat het kunstzinnig gevonden werd om dat te doen……

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Kunst of gekluns?

 1. Dhyan zegt:

  De vrouw in tweede persoon aangehouden omdat ze het leven van de vrouw in eerste persoon in gevaar had gebracht. Vast weer een uitvinding van Justitie. Overigens als mevrouw diep ingeademd had en haar longvolume gebruikt voor de uitzetmogelijkheid van de borstkas was er niets aan de hand geweest.

 2. Margo zegt:

  Precies wat ik er ook over zei. Verzin iets idioots en noem het kunst. Ik zie daar erg veel van. Omgevingsvervuiling noem ik het.

 3. sjoerd zegt:

  Gekluns met een zeer grote K

 4. Dhyan zegt:

  Waarom eigenlijk zo negatief? De mooiste moderne kunst is die weet te verrassen tja en dat vraagt wel eens baanbrekend werken.

  • robschimmert zegt:

   Maar we mogen toch wel ergens nog een maat opzetten? Al is het om te voorkomen dat alles zich het predikaat van kunst toekent, waar met name de tijd zal moeten leren of dat gerechtvaardigd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s