Nieuwskruimels

Ook op deze zaterdag ontbreken de curieuze nieuwskruimels niet, die op een of andere manier ergens tussen alle grote verhalen en artikelen van de afgelopen week hun plaats kregen. Mogelijk voor een lichte toets tussen alle zwaarte die in de krant, op internet, op radio en tv werd aangeboden en waar we het in feite mee moesten doen:

Een roodbaars in het aquarium van Vancouver in Canada heeft na een operatie een glazen oog gekregen. Het oog van de roodbaars moest verwijderd worden omdat hij last had van staar. Het medische team dat de roodbaars behandelde was bang dat de vis zou worden aangevallen omdat hij aan één kant blind zou worden. Dr. Martin Haulena, de dierenarts die de roodbaars heeft geopereerd, legt uit dat uit ervaring is gebleken dat andere vissen het doorhebben als een andere vis aan één kant blind is en de vis van die kant zullen aanvallen. Daarom werd besloten om de roodbaars een glazen oog aan te meten.Volgens een woordvoerder van het aquarium gaat het sinds de operatie een stuk beter met de vis.

Een wasbeer heeft de inwoners van de Duitse plaats Bad Nauheim (Hessen) in de nacht van zondag op maandag wakker gemaakt. Het dier drong de protestantse kerk binnen en heeft vermoedelijk de schakelaar ingedrukt die wordt gebruikt om de klokken op gang te brengen, zei een medewerkster van de kerk dinsdag. De klokken luidden vanaf ongeveer 04.00 uur ’s nachts verscheidene uren, tot geprikkelde buurtbewoners de koster en de predikant uit bed belden. Vermoedelijk is de wasbeer van het dak naar beneden geklommen. Hij heeft zich bij zijn avontuur verwond en wordt nu verzorgd in een opvangcentrum voor dieren.

Een 26-jarige man uit de Britse stad Cardiff heeft zijn baan opgezegd om zombie te worden. Alex Noble, tot voor kort financieel medewerker van een bank in Cardiff, is sinds vorige week werkzaam voor een bedrijf dat zich bezighoudt met het organiseren van zombiegames. De fulltime zombie is trainer bij het bedrijf en stoomt andere zombies klaar voor een real life-game, waarin mensen zombies moeten vangen. De komende tijd moet hij zestig acteurs afleveren voor games in verschillende steden. “Mijn voormalige baas en mensen in mijn omgeving begrepen het niet helemaal toen ik ontslag nam”, zegt Noble. “Maar ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Dat is voor mij het belangrijkste.”

Katherine Kropas uit de Amerikaanse staat Massachusetts wist niet dat ze zwanger was tot enkele uren voor haar bevalling. Woensdag beviel zij van een dochter van vijf kilo. Kropas merkte vrijwel niets van de zwangerschap. Ze had wel wat gezwollen voeten, maar ze vermoedde dat dat kwam van het werken.Toen ze dinsdag last kreeg van maag- en rugpijn liet ze zich door haar oma naar het ziekenhuis brengen. Nog geen uur later beviel ze van haar dochter Ellie, vernoemd naar de Kropas’ oma. De 23-jarige vrouw en haar dochter maken het goed.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Nieuwskruimels

  1. Margo zegt:

    Dat laatste bericht had ik ook gelezen, en snap er helemaal niets van. Nog wel een kind van vijf kilo! En werd ze niet dikker dan, en voelde ze het kind niet bewegen? Of was ze zelf zo dik dat een paar kilo extra op een plaats niet opviel en voelde ze daardoor ook niets?

  2. sjoerd zegt:

    Lijkt me echt onmogelijk dat je negen maanden zwanger bent en echt niks merkt…

  3. Emigrant zegt:

    Wasbeer naar een kuuroord gebracht, toe maar. Ze moesten ze allemaal afschieten, die lastige dieren die helemaal niet in Duitsland thuishoren. Indertijd heeft Goering er een paar losgelaten en nu vormen zij in Hessen een ware plaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s