Mysterieus vuurwerk

Natuurlijk is het maken van een krant elke dag weer een kolossale prestatie. Niet alleen journalistiek gezien, maar ook in druktechnisch en logistiek opzicht. Daar valt niets op af te dingen. Logisch dus dat er wel eens wat gesjoemeld wordt met non-nieuws om de kolommen en katerns gevuld te krijgen. Als het maar niet te opzichtig gebeurt. En daar heeft mijn ochtendkrant, Dagblad de Limburger toch teveel last van. Haar vullen met niks loopt te zeer in de gaten. Ook vanochtend toen er weer zo’n flutbericht met de kop “Mysterieus vuurwerk” geplaatst werd dat je als goed journalist, als echte krantenman toch niet aan je lezers gepresenteerd wilt hebben:

De gemeente Valkenburg aan de Geul weet niet wie verantwoordelijk is voor het afsteken van vuurwerk eerder deze week. Dinsdagavond 13 januari maakten meerder inwoners van het Geulstadje melding van vuurpijlen die de lucht invlogen en van knallen in de buurt van het Theodoor Dorrenplein en Walramplein. De gemeente heeft naar aanleiding van de meldingen navraag gedaan bij de provincie, die verantwoordelijk is voor het verlenen van vuurwerkvergunningen. ‘Daar kregen we te horen dat er geen vergunning was verleend. Het afsteken is dus illegaal gebeurd’, aldus een woordvoerder van de gemeente die verder geen actie onderneemt.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mysterieus vuurwerk

  1. sjoerd zegt:

    Een echt lulverhaal dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s