In de luwte van het nieuws

In de luwte van alle opwinding over de aanslagen en gijzelingen in Parijs bleef het non-nieuws ongehinderd binnenlopen. Met ditmaal onzinberichten uit drie verschillende windstreken, namelijk uit Servië, India en Californië. Voor liefhebbers van curiosa is het weer smullen geblazen.

Ambtenaren bij de Indiase overheid kunnen nauwelijks ontslagen worden. Maar 24 jaar lang niet op je werk verschijnen, is zelfs in India reden voor ontslag, blijkt nadat een ambtenaar zijn baan is kwijtgeraakt. De ingenieur bij Centrale Publieke Werken had in 1990 voor het laatst gewerkt. Hij wilde verlof, maar dat werd niet toegekend. Desondanks bleef de man thuis, zo verklaarde de overheid donderdag. In 1992 werd de ambtenaar ‘schuldig’ bevonden aan opzettelijke afwezigheid, maar het duurde nog 22 jaar voordat het ontslag geregeld was. Daar moest een minister aan te pas komen. In India kunnen ambtenaren bijna alleen worden ontslagen vanwege crimineel gedrag.

Dieven zijn er in de Servische stad Kragujevac vandoor gegaan met ruim 18.000 bedorven taarten. Die zijn vervolgens illegaal in de verkoop gebracht. Dat heeft burgemeester Radomir Nikolic zondag bericht. De baksels werden weggehaald bij een stortplaats. Dat gebeurde vlak nadat ze waren gelost door vuilniswagens. Volgens Nikolic zit er een ”georganiseerde bende” achter de niet alledaagse diefstal. De taarten zouden nu voor bedragen tussen veertig cent en 1,60 euro te koop zijn aangeboden. Taarten waren dezer dagen extra gewild vanwege het Servisch-orthodoxe kerstfeest, dat op 7 januari plaatsvond. De taarten kwamen van een plaatselijke bakkerij, die producten naar het buitenland exporteert. De zoetigheden waren bedorven doordat de koelruimtes waren uitgevallen.

Een vrouw heeft zaterdag twee uur lang vast gezeten in een open haard in de Californische plaats Woodcrest. Ze probeerde naar binnen te komen via de schoorsteen, de brandweer heeft haar uiteindelijk bevrijd. Bewoner Tony Hernandez hoorde zijn vrouw om 04.30 uur ’s ochtends zijn naam roepen, maar ze was nergens te bekennen. “Waar ben je?”, riep hij terug. “Ik zit vast in de schoorsteen!”, schreeuwde de vrouw. Hernandez probeerde haar eruit te trekken vanaf het dak, maar dat ging niet. Hij viel zelf bijna van het dak af en besloot het alarmnummer te bellen. De brandweer had twee uur nodig om de 35-jarige vrouw, die de moeder van de kinderen van Hernandez is, maar zelf niet in het huis woont, uit de schoorsteen te halen. Ze werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk houdt ze er niets aan over. De schoorsteen is zwaar beschadigd en moet herbouwd worden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa. Bookmark de permalink .

Een reactie op In de luwte van het nieuws

  1. sjoerd zegt:

    Ik vind het opmerkelijk hoe vindingrijk sommige mensen wel niet zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s