Bizar nieuws

Er is geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat 2015 een ander jaar wordt dan 2014. Waardoor er gevoeglijk van kan worden uitgegaan dat de menselijke soort ons weer wekelijks zal verrassen en ongetwijfeld de hoofdrol zal opeisen in de meest bizarre berichten. Waarvan het volgende drieluik het eerste voorbeeld is in het nieuwe jaar.

Een Amerikaanse man heeft na een auto-ongeluk 51 jaar lang met een richtingaanwijzerhendel in zijn linkerarm rondgelopen. Het stuk metaal van bijna achttien centimeter, normaal bevestigd aan de stuurkolom, werd woensdag in een ziekenhuis in St. Louis operatief verwijderd. De nu 75-jarige Arthur Lampitt brak bij het ongeluk een heup, waardoor zijn arm aan de aandacht van de artsen ontsnapte. Een jaar of tien geleden ging een metaaldetector af toen hij een gerechtsgebouw bezocht. Een röntgenfoto bracht een dunne metalen pen aan het licht, maar omdat hij er geen pijn of hinder van had, werd Lampitt verteld dat hij het maar beter kon laten zitten. Tot hij een paar weken terug stenen aan het verplaatsen was en hij voor het eerst pijn kreeg aan zijn arm en hij besloot zich te laten opereren. Volgens chirurg Timothy Lang komt het wel vaker voor dat vreemde voorwerpen in het lichaam worden ingekapseld. Dan gaat het dikwijls om spijkers of kogeltjes, maar zelden om zoiets groots als een richtingaanwijzer van een Ford Thunderbird uit 1963.

De Britse voetballer Lee Mansell heeft een gele kaart gekregen omdat hij een confrontatie met een boze tegenspeler “oploste” door hem een kus te geven. Het leek na een dispuut over een beslissing van de scheidsrechter tot een handgemeen te komen tussen de speler van Bristol Rovers en zijn opponent J.J. O’Donnell van FC Gateshead. Maar Mansell besloot naar eigen zeggen “iets heel mafs” te doen om een echte confrontatie te voorkomen: hij kuste O’Donnell vluchtig op de mond. “Ik wilde de explosieve situatie ontmantelen”, verklaarde de 32-jarige Mansell in een interview na de wedstrijd. De methode werkte: zijn tegenspeler rende gelijk weg. De scheidsrechter trok na de kus wel een gele kaart. “Het is de eerste keer dat ik ben beboet om een zoen. Maar naderhand hebben we er met mijn teamgenoten hartelijk om kunnen lachen.”

Een gezin uit Groot-Brittannië heeft de kerst moeten doorbrengen zonder geld, doordat een winkelier een rol cadeaupapier verkeerd heeft afgerekend. De 32-jarige Dean Baker, vader van het gezin met twee kinderen, kocht op kerstavond twee rollen pakpapier voor in totaal 5,94 Britse pond. De winkelbediende vergiste zich en sloeg 59.400 pond aan (omgerekend 76.000 euro). De gedupeerde man kwam daar later op de avond pas achter, toen hij merkte dat zijn bankrekening was geblokkeerd. “Ik was van plan om geld te pinnen, maar tot mijn verbazing zag dat ik tienduizenden ponden in het rood stond”. “We wilden kerstcadeaus voor de kinderen en lekker eten kopen, maar dat zat er niet in. We moesten bij familieleden smeken om eten.” Na veel belletjes heeft hij het bedrag uiteindelijk weer teruggestort gekregen op zijn bankrekening. De winkelier heeft zijn excuses aangeboden. Baker heeft geen aangifte gedaan.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bizar nieuws

  1. sjoerd zegt:

    Je zal de kerst maar als bedelaar moeten doorbrengen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s