Bij de jaarwisseling

Niet dat ik zo geweldig in elkaar steek en geen mankementen zou hebben. Maar misschien heb ik wel die ene goede eigenschap dat ik mijzelf niet wijsmaak dat ik het nieuwe jaar zo nodig met goede voornemens moet betreden, omdat ze in die vorm toch tot mislukken gedoemd zijn.

Nog zo iets dubbelhartigs dat alleen maar in Nederland mogelijk is. Over een onschuldig fenomeen als Zwarte Piet heeft maatschappijbreed en maandenlang een nationaal debat gewoed, waarbij de emoties hoog opliepen met als resultaat dat het met die knecht van Sinterklaas in zijn originele vorm definitief gedaan lijkt. Zo flink zijn we dus weer wel, terwijl we aan de andere kant geen kans zien om de collectieve ergernis over het vuurwerk met Oudjaar om te zetten in het afschaffen ervan. Daarmee blijft het doormodderen en wegkijken en het op de koop toe nemen van vaak onschuldige slachtoffers ervan.

Na de oliebollen, appelflappen, wafels, strikken, Youp en de nonnevotten breekt dus het nieuwe jaar aan. En ik weet niet hoe het anderen vergaat, maar die eerste januari blijft ondanks of juist door dat Nieuwjaarsconcert en dat skispringen in Garmisch Partenkirchen een gapend gat, waarmee in dit geval 2015 je vierentwintig uur onbarmhartig toegrijnst.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Bij de jaarwisseling

 1. sjoerd zegt:

  Die nieuwjaarsdag is wat je er zelf van maakt. Maar ik ben het met je eens dat het jaar echt pas begint op twee januari…

 2. math zegt:

  Wij “moeten” het jaar beginnen met een jubileumverjaardag in de familie, en op de kalender zie ik zelfs een week genoteerd met zeven verjaardagen. Uiteraard zullen we die niet allemaal evenveel aandacht geven.

 3. Jolie zegt:

  Youp, yakkes! Wij houden het bij oliebollen en appelflappen (en zoeken naar de batterijlader van de camera ;-))
  Een hele goede avond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s