Dromers op het gouvernement

Het is natuurlijk een zonderling verhaal. Een College van Gedeputeerde Staten dat op zoek is naar handelspartners voor de provincie Limburg. In het verre buitenland. Alsof er in het eigen land en in de Euregio niet genoeg te halen is. Kijk maar eens naar wat er het afgelopen jaar zo maar met NedCar en VDL heeft kunnen gebeuren. En zo zijn er nog legio kansen, direkt naast de deur. Waar natuurlijk wel wat voor gedaan moet worden. Desnoods met wat meer blaren op de tong. Maar ja, dan lijkt het zo maar moeilijk te worden. Want om als gedeputeerde, hoewel met auto en eigen chauffeur, nou de hele dag daarvoor op het Maastrichtse provinciehuis te vertoeven, kan toch ook niet de bedoeling van zo’n mooi baantje zijn. Daar moet toch een dienstreisje links en een handelsmissie ver weg aan vast te knopen zijn. En dus niet naar Born, Venlo of Lille. De paden daarheen zijn al voldoende platgetreden, zoals even duidelijk is geworden dat niemand bijvoorbeeld in die laatste plaats op de Limburgse praatjes over vestigingsklimaat zat te wachten, gekopieerd als ze waren en ook te vaak gehoord om nog tot luisteren te inspireren. Vandaar dat de vensters op het gouvernement stukken verder open gingen en zo een blik op de wijde wereld gunden, die die gretige gedeputeerden daar in Maastricht uiteraard ook niet kon ontgaan. Waarna ze met dat gemakkelijk beroep op het belang van hun provincie de weg naar China vonden, uiteraard met het gerief van business class. Want dat hoort ook bij investeren. In jezelf en in prospects. Vertel die Limburgse bestuurders nog wat, bekend als ze zijn met de plek waar Abraham de mosterd haalt.

Dus werd Sichuan gevonden, de band ermee aangehaald op een manier die volgens zo’n voor veel geld ingehuurde China – deskundige zal leiden tot een voorkeursbehandeling en nu al projekten laat zien die hun afronding naderen. Waardoor Limburgse bedrijven volgens deze ingewijde op korte termijn zaken gaan doen met Chinese partners. Alleen is het noemen van namen nog niet mogelijk. Waarmee alles vaag en met fuzz omgeven blijft en dus het ideale terrein om vooral handelsmissies en zakenreizen te blijven houden volgens dit model dat daarom nu gekopieerd gaat worden in Azerbeidzjan, waar de provincie Limburg ook al lont ruikt. Waar volgens haar gedeputeerde Beurskens ook veel groots staat te gebeuren en er evenzo genoeg te halen is. Mits weer in het goede pak gestoken en met opnieuw bakken aan airmiles, met het provinciaal bestuur enerzijds aan de incasserende kant, maar anderzijds ook wel zo goedgunstig om uit te delen. Dat wil zeggen door de win – winsituatie in het leven te roepen waarvan andere CDA – vrindjes ook kunnen profiteren, zoals daar Maxime Verhagen en René van der Linden met hun onmetelijke netwerken zijn. Zo kent ons weer eens ons en komt het allemaal goed als we Gedeputeerde Staten van Limburg mogen geloven. Azerbeidzjan lacht ons toe met haar miljardenprojecten. Waarmee alleen nog geschoven moet worden in de richting van onze provincie. Misschien kan die Dritte im Bunde, die ook ambteloos is, nog even aanschuiven voor dit klusje. Want als Camiel Eurlings meedoet, dan kan het niet meer mislukken en wordt ook die nieuwe buit binnengehaald, aldus die dromers op het Limburgs provinciehuis.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dromers op het gouvernement

  1. sjoerd zegt:

    Ik zie het meer als zakkenvullen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s