Hilarisch nieuws

Ook in de Kerstweek is er aan hilarisch nieuws geen gebrek. Met als absoluut hoogtepunt het verhaal over die man uit Inia die alleen achteruit in zijn auto rijdt. Hoewel de verhalen uit Oregon en Buenos Aires er ook mogen zijn als bijdragen om de ernst van het leven voor een moment te vergeten:

Een Amerikaanse man heeft per ongeluk een matras verkocht waar naar alle waarschijnlijkheid de kat van zijn vriendin in zat. Roy Dufek uit Oregon verkocht het matras van zijn vriendin, omdat zij met hem ging samenwonen. Toen hij terugkwam in de woning van zijn vriendin, was de kat genaamd Camo nergens te vinden. Volgens Dufek kan de kat onmogelijk zijn ontsnapt, omdat het dier dan langs drie deuren geglipt moet zijn. Na een zoektocht naar de kat, liet de vriendin Hayley Crews weten dat Camo zich graag verstopt in een gat in de boxspring. “Ik wist meteen wat er was gebeurd”, aldus Crews. “Toen de meubels naar buiten werden getild, werd Camo bang en heeft hij zich verstopt.” Volgens de Amerikaanse verstijft de kat als hij bang is en gaat hij niet miauwen. De vijfjarige kat is nog altijd zoek. Het stel denkt dat Camo is ontsnapt uit het matras toen de koper deze van zijn auto aftilde, of eruit gesprongen is terwijl de auto nog reed. Ze hebben het huis en de tuin van de koper doorzocht. Wie de kat vindt, kan op een beloning van 200 dollar rekenen. “Ik ben erg bezorgd en er kapot van”, aldus Crews. “Er komt slecht weer aan en we moeten hem snel vinden.” Crews is niet boos op haar vriend.

Een automobilist in Noordoost-India rijdt al sinds 2003 alleen achteruit in zijn auto. De man, Harpeet Devi uit de stad Bhatinda, wist speciale toestemming te bemachtigen van de overheid voor de bijzondere gewoonte, die begon toen de versnelling van zijn auto in de achteruit bleef hangen en hij zo naar de dichtstbijzijnde garage reed. Volgens Devi rijdt hij veiliger als hij achteruitgaat. Hij heeft zijn versnellingsbak zo gemanipuleerd dat hij vier versnellingen achteruit en eentje vooruit heeft. Hij heeft koplampen aan de achterkant gemonteerd en een sirene om andere weggebruikers erop te attenderen dat hij achterstevoren rijdt.

Een dierentuin in Argentinië schendt de rechten van een orang-oetan als ‘niet-menselijke persoon’ door de mensaap vast te houden. Dat heeft een rechter in Buenos Aires bepaald. De orang-oetan komt vrij als de dierentuin geen hoger beroep aantekent, aldus Argentijnse media zondag. Dierenrechtenorganisatie AFADA had namens de orang-oetan een rechtszaak aangespannen, met een beroep op de eeuwenoude ‘habeas corpus-procedure’. Daarmee kunnen mensen een onwettige hechtenis aanvechten. Soortgelijke procedures in de VS liepen eerder uit op een nederlaag voor de dieren. Zo oordeelde een Amerikaanse rechter eerder dit jaar dat een chimpansee geen persoon is. Dierenbeschermers hopen dat de Argentijnse uitspraak niet alleen vrijheid voor orang-oetan Sandra (29) betekent, maar op lange termijn ook voor dieren die in andere dierentuinen, circussen, pretparken en laboratoria gevangen worden gehouden. Als Sandra vrijkomt, wordt ze naar een reservaat gebracht.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hilarisch nieuws

  1. sjoerd zegt:

    Mensen zijn rare dieren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s