Gedonder in de glazen

Zoiets als gedonder in de glazen of de eigen glazen ingooien? In elk geval iets dat veel weg had van een burenruzie die uiteraard over niets ging maar in Nederland, klein als daar nu eenmaal alles is, natuurlijk uitvergroot moest worden om het konflikt iets te doen voorstellen, iets te laten zijn dat ergens over ging. Met uiteraard de Telegraaf als aanjager, facilitator, mediator, kortom als het medium dat er weer eens tussen sprong en zichzelf aldus groter maakte dan de kwestie zelf. Omdat ze per slot van rekening boven alles uitstijgt, uitgeroepen als ze zichzelf heeft tot dat geweten van wakker en zwijgend Nederland, dus de mening vertolkt dan wel vormt van dat deel der natie dat er per definitie geen heeft. Tegen die achtergrond valt de ruzie tussen Albert Heijn en Villeroy & Boch gemakkelijker te plaatsen, waarbij enerzijds dus de Telegraaf en anderzijds sparende klanten van grootgrutter AH de versnellers van het meningsverschil vormden dat zich toespitste op de vraag of de glazen die de klanten van Albert Heijn op hun spaarkaarten kregen, wel echt van kristal waren.

Behoorlijk belangrijk dus en op zich genomen een rare discussie omdat een oud – Hollands spreekwoord zegt dat je een gegeven paard niet in de bek moet kijken. Wat hier ook zou moeten opgaan omdat je immers op een spaarkaart van veertig zegels, welke elk steeds bij een besteding van tien euro werden verstrekt, tegen bijbetaling van 2,99 euro vier van die kristalglazen kon kopen. Nou, bijna een krijgertje en dus niets om je druk over te maken zou je als weldenkend en trouw klant van Albert Heijn kunnen konkluderen. Behalve dan die twee die de Reclame Code Commissie en daarmee logischerwijs de Telegraaf in touw kregen om er een kwestie van te maken, waarbij het er om draaide of die bijna voor niets gekregen glazen wel echt van kristal waren. Wat dus breed uitgemeten werd in de krantenkolommen en in consumentenrubrieken. En dat allemaal aan de vooravond van Kerstmis, alsof die ruzie daarmee in de geest was. We zullen maar zeggen dat het weer typisch Holland op zijn smalst was, met de Telegraaf aan het front om voor de zoveelste maal nietszeggend gedonder in andermans glazen te veroorzaken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Gedonder in de glazen

 1. Rob Alberts zegt:

  Wat mij betreft mogen alle betrokkenen hun eigen glazen ingooien.
  Scherven brengen dan misschien wat geluk?

  Jou wens ik Fijne Feestdagen en de Beste Wensen.

  Vriendelijke groet,

 2. sjoerd zegt:

  En, zijn ze nu van kristal of niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s