De wereld van Charles

Hoewel ik best nieuwsgierig ben en nog altijd dagelijks zo veel mogelijk aan de weet wil komen, voel ik mij eigenlijk daarin steeds minder bediend ondanks de niet te stuiten groei van de media, van internet, de televisiezenders en hun beschikbaarheid die inmiddels het maximum van zeven dagen en vierentwintig uur per dag heeft bereikt. Zie maar eens uit dat onmetelijke aanbod een portie zo toe te snijden dat optimaal voorzien wordt in de eigen informatiebehoefte. Geen beginnen aan, te meer omdat de meest prominente kanalen beheerst worden door issues en uitzendingen waar ik met mijn specifieke wensen in elk geval niets mee kan. Wat moet ik bijvoorbeeld met die steeds gewichtiger wordende Charles Groenhuijsen die de kijker mee op weg neemt en begeleidt bij het kijken naar alle mogelijke spannende chirurgische ingrepen. Zonder twijfel een groeimarkt waar hij met zijn eigen BV dik geld aan kan verdienen. Want er blijkt een mateloze behoefte te bestaan aan programma’s waarin in mensen gesneden wordt zonder dat er nog een druppel bloed vloeit. Een hersenoperatie, een haartransplantatie, een dotterbehandeling, de verwezenlijking van een bypass. Het blijken stuk voor stuk kasstukken waar een miljoenenpubliek zich aan verlekkert, dus waar Charles Groenhuijsen de handen van genoegen bij dichtknijpt omdat elke minuut dat hij weer een witte jas, spannende apparatuur en vooral veel gebarentaal kan vertonen, lekker stevig voor hem schuift. En er zou wel eens een heel terrein braak voor hem kunnen liggen, dat bijna logischerwijs aansluit op dit voor hem gedroomde gebied.

Want zou het niet razend interessant zijn om te tonen hoe een e – bike wordt gemaakt, een auto gerepareerd of een abortus wordt gepleegd? Om maar eens een paar voor de hand liggende voorbeelden te noemen, die trouwens even gemakkelijk aangevuld kunnen worden met oogoperaties, een amputatie dan wel het verrichten van een tandheelkundige ingreep in de vorm van een zenuwbehandeling. En alles natuurlijk wel graag rechtstreeks en voorzien van het steeds zo deskundige en vooral gewichtige commentaar van Charles Groenhuijsen, voor wie de teller intussen van harte loopt, zonder dat zijn hele schouwspel mij ook maar iets interesseert. Waarbij ik besef dat ik die uitzondering ben die uit een ander tijdperk stam met mijn eigen informatiebehoefte, waartoe dus niet die wens behoort om kennis te bezitten over hoe ik wel eens behandeld of geopereerd zou kunnen worden, met welke machines en apparaten om mij heen. Als het maar allemaal goed gebeurt, dan is de rest mij om het even. Dit in tegenstelling tot al diegenen die wel ademloos aan de buis en de lippen van Charles hangen, maar daar volgens mij voor de rest ook niets wijzer van worden. Want wat draagt het bij als je weet hoe je geopereerd wordt? Toch niet tot een sneller herstel dan bij mij die van niets weet en er ook geen belangstelling voor heeft? Omdat vertrouwen in vaklui, denk ik, meer dan voldoende is. Of moet ik die monteur op zijn vingers kijken als hij mijn auto repareert?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De wereld van Charles

  1. sjoerd zegt:

    Het enige wat ik je kan adviseren is om dat laatste zeker te doen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s