Menselijk vernuft en tekort

Ook vandaag geeft het vertrouwde zaterdagse drieluik weer een passend beeld van het menselijk vernuft en tekort, in de vorm van drie curieuze berichten uit Engeland, Nieuw-Zeeland en Canada:

Het wereldkampioenschap taart-eten in Engeland is ongeldig verklaard omdat de organisatie de verkeerde taarten heeft gekregen voor de wedstrijd. Ze bleken namelijk te groot. De persoon die verantwoordelijk was voor de bezorging van de taarten had ze per ongeluk naar een feestje gestuurd aan dezelfde straat. Bij de wedstrijd moeten de kandidaten zo snel mogelijk een taart eten. De taarten moeten daarvoor een diameter van twaalf centimeter hebben. De kandidaten moesten het nu doen met taarten die twee keer zo groot waren. Bovendien was de vulling veel zwaarder dan de regelementen toestaan. De fout werd te laat ontdekt, dus er werd toch een poging gedaan om de wedstrijd te houden met de veel te grote taarten. De resultaten werden uiteindelijk toch ongeldig verklaard. “Echt heel jammer, want de deelnemers oefenen ontzettend veel”, zegt organisator Tony Callaghan. “Maar ze lieten hun professionaliteit wel zien door in ieder geval een poging te wagen.”

Een echtpaar in Nieuw-Zeeland heeft een nacht lang opgesloten gezeten in hun auto in de garage, omdat ze niet wisten hoe ze uit de sleutelloze auto moesten komen. Pas na dertien uur werd het stel bevrijd. De vrouw was op dat moment bewusteloos. De man had ademhalingsproblemen. Mollieanne en Brian Smith kwamen vast te zitten in de auto tijdens een feestavond, waardoor vuurwerk hun getoeter overstemde. Pas de volgende ochtend ontzetten buren de onfortuinlijke twee, die niet wisten dat ze het slot handmatig konden ontgrendelen. ”Ik had het in mijn hoofd dat ik de zender niet had en de auto dus niet werkte. Toen ik eenmaal doorhad hoe simpel het was om het slot te openen, kon ik mezelf wel slaan dat ik dat niet ontdekt had”, zegt Brian Smith.

Een man uit het Canadese Toronto heeft een naamgenoot gevonden van zijn ex-vriendin, met wie hij een wereldreis gaat maken. Nadat de relatie met zijn vriendin uitging, konden de al gekochte vliegtickets niet meer worden omgeruild. Daarom ging de 28-jarige Jordan Axani via sociale media op zoek naar een Canadese met exact dezelfde naam. De vliegtickets werden met flinke korting gekocht, waardoor ze niet konden worden omgeruild. Omdat bij de boeking niet om aanvullende paspoortgegevens was gevraagd, volstond het voor de reizigster om alleen dezelfde naam te dragen als de oorspronkelijke reisgenote. Axani ontving zogezegd duizenden reacties op zijn oproep aan alle vrouwen met de naam Elizabeth Gallagher. Achttien van hen heetten ook echt zo, en beschikten over een Canadees paspoort. Axani koos een 23-jarige Elizabeth uit Cole Harbour om zijn reisplannen mee te verwezenlijken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Menselijk vernuft en tekort

  1. sjoerd zegt:

    Het bewijst dat er echt mensen bestaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s