Wat is wijsheid?

De technologische vooruitgaang en de digitale revolutie hebben tot gevolg gehad dat kennis en wetenschap veel meer binnen ieders bereik zijn gekomen. Maar om meteen te beweren dat dat ook tot meer wijsheid heeft geleid, lijkt minstens voorbarig, om niet te zeggen uit de lucht gegrepen getuige alle ellende en oorlogen die wij zich het afgelopen jaar binnen ons gezichtsveld en in onze nabijheid hebben zien voltrekken, en die waarachtig alleen maar lijken toe te nemen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

3 reacties op Wat is wijsheid?

  1. sjoerd zegt:

    Toch lijkt die wijsheid af te nemen. We merken dat vooral bij nieuwe technologieën. Zonder gebruiksaanwijzing weet niemand hoe het werkt… De echte basis ontbreekt.

  2. Dhyan zegt:

    Wat er voor de lediging van lijden en oorlog nodig is dat is collectieve bewustwording en op dat terrein beweegt zich de technologische vooruitgang de digitale revolutie en de wetenschap zich niet. Sterker nog we worden door de media met instemming van de overheid bewust onwetende en dom gehouden.

  3. Jolie zegt:

    Ja, (hoe suf het ook is om te typen ‘daar ben ik het mee eens’), ik ben het met jou/Sjoerd/Dhyan eens, het is net alsof we af en toe ‘de wijsheid bij de mogelijkheden bedenken’ en niet andersom, vanuit wijsheid (wat dan ook, techniek, middelen) toepassen.. (Maarja, ik besef me dat het aanmatigend kan klinken om dat te beweren: ik heb zelf de wijsheid ook zeker niet in pacht.) Gisteren wilde de jongste dochter (9) weten wat filosofie is, misschien is wat meer aandacht voor redeneren en binnen/buiten-kaders-kijken op jonge(re) leeftijd wel handig/gewenst..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s