Frasen uit Limburg

Eén keer in de maand word ik als abonnee van Dagblad de Limburger vergast op de bijlage “Limburg onderneemt”. En als ik het heb over ‘vergast’, dan bedoel ik dat ook letterlijk zo. Want ik voel me daarmee inderdaad getracteerd. Niet zozeer door de inhoud, als wel door alle stijlbloempjes, holle frasen en bla bla welke mensen opeens gaan debiteren als ze vanuit een dan tot dan voor hen bestaand niets ineens een podium geboden krijgen. Gewichtigdoenerij en alwetendheid en zo’n kijk-mij-eens-houding vieren dan hoogtij en worden dan zichtbaar in quotes die je als weldenkend mens niet kunt verzinnen en die daardoor een hoge amusementswaarde krijgen. Waarvan voor de gelegenheid nu eens een paar van die staaltjes die het verdienen om aan de vergetelheid onttrokken te worden:

“Niet denken in kaders, out of the box denken of zelfs zonder box denken, mislukkingen durven te accepteren en ruimte bieden voor innovatie zijn enkele referentiepunten.”

“In deze regio is een heterogene cultuur te zien waarbij men openstaat voor een ander perspectief dat best controversieel mag zijn.

“De bestaande hiërarchische manier van organiseren is niet meer toegesneden op de complexiteit van het huidige systeem.”

“Iemand die cynisch is, werd vroeger waarschijnlijk in zijn dromen gedwarsboomd. Door met zo iemand op positieve wijze te praten, kun je die droom weer samen op het spoor komen. In plaats van het cynisme af te doen als gezeur, kan er ook eens gevraagd worden wat iemand nu echt wil. Die techniek wordt de flip genoemd.”

“Veel kennis wordt tegenwoordig gevaloriseerd. Helaas halen veel van die valorisaties de pers niet.”

Waarvan dus graag akte en het verzoek deze quotes vooral niet te vergeten. Omdat er moeite genoeg voor werd gedaan door al die mensen die hun mening ook eens mochten geven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Frasen uit Limburg

  1. terrebel zegt:

    Haha! Ik herken er een paar uit mijn tijd als lokaal raadslid. Wij hadden een wethouder die graag zo sprak. Hij zei dan: ‘Dat weet ik door persoonlijke visuele observatie.’ Waarmee hij bedoelde dat-ie het had gezien.

  2. sjoerd zegt:

    Dat kun je in ieder geval geen gespierde taal noemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s