Een trits aan rariteiten

Uiteraard kent deze zaterdagse aflevering van mijn weblog haar gebruikelijke trits van rariteiten, die weer met gemak uit het nieuwsaanbod van de afgelopen week geput kon worden, met Arkansas, het Duitse Kirkel en New Jersey als de plaatsten waar het allemaal gebeurde:

Een 11-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Arkansas heeft 1.300 dollar (ruim 1.000 euro) betaald voor een taxirit om een 16-jarige jongen in Florida te ontmoeten. Het meisje had het geld voor de taxirit gestolen van haar grootmoeder. Volgens de politie in Arkansas belde het meisje op 5 december via haar mobiele telefoon naar het taxibedrijf, nadat zij met de jongen had gebeld. De jongen zegt dat hij niets van haar voornemen wist om hem in de stad Jacksonville op te zoeken. Volgens het taxibedrijf had de 11-jarige zware make-up opgedaan, waardoor zij er als een zeventien- of achttienjarige uitzag. De chauffeur van de taxi wordt daarom niets verweten. De taxi werd uiteindelijk in de staat Georgia tegengehouden, nadat de ouders het meisje als vermist bij de politie hadden opgegeven.

De Duitse plaats Kirkel vlak bij de Franse grens heeft voor 2,6 miljoen euro een nieuwe brandweerkazerne laten bouwen. Na voltooiing blijkt die echter ontoegankelijk te zijn, althans voor auto’s. Tussen de oprit en de openbare weg ligt een hoogteverschil van maar liefst een halve meter. Het is volstrekt onduidelijk hoe die fout bij de planning heeft kunnen gebeuren. Een verantwoordelijke is tot nu toe niet gevonden. “Shit happens” is het lakonieke commentaar van burgemeester Frank John. De splinternieuwe brandweerkazerne staat al weken leeg; de brandweerlieden zijn krap behuisd in hun oude kazerne blijven zitten. Het zal zeker drie maanden duren en zeker drie ton kosten om het hoogteverschil te overbruggen; misschien kan de brandweer dan in maart 2015 verhuizen naar de nieuwe kazerne.

Een Amerikaanse vrouw schrok behoorlijk toen er plotseling een hert door de voordeur haar huis in rende. Ze sloot het dier op in de badkamer, die vervolgens geheel gesloopt werd. De vrouw, die in Galloway, in de Amerikaanse staat New Jersey, woont, zette net een schaal zoete aardappelen in de oven toen het hert plotseling door de voordeur het huis in rende. De vrouw volgde het hert naar de achterkant van het huis en wist het dier op te sluiten in de badkamer, waarna ze de politie waarschuwde. Agenten ontdekten dat de ruit van de stormdeur kapot was. Het kozijn van de voordeur was eveneens zwaar beschadigd. Daaruit bleek dat het hert door twee deuren was gerend. De agenten haalden het hert uit de badkamer en lieten het vervolgens vrij in de natuur. De badkamer bleek geheel gesloopt te zijn.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een trits aan rariteiten

  1. sjoerd zegt:

    Bij die brandweer kan ik nog wel een verhaal vertellen… Maar dat is voor later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s